3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ser żółty


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

  • 1000 g mleka, 3,2%
  • 1000 g twarogu tłustego 100 g masła 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka sody 2 jaja 100 g śmietany 18%
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. do naczynia miksującego wlać mleko ,gotować 7 min/90o c/obr 2.dodać twaróg 7 min/90oc/obr 2 ,odcedzićna koszyczek.do naczynia miksującego włożyć masło ,podgrzać 3 min/50 oc/2obr.dodać odcedzony ser podgrzać6min/90 oc/obr 2.dodaćpozostałe składniki podgrzać 2 min /90 oc /obr 2 przelać do pojemników i studzć

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • zamiast całych jajek daje sie

    Zgłoszony przez Marcia1010 na marca 31, 2015 at 15:50.

    zamiast całych jajek daje sie same żółtka i wychodzi twarszy! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smak sera jest rewelacyjny

    Zgłoszony przez itikosiek na grudnia 16, 2014 at 12:49.

    Smak sera jest rewelacyjny tylko również mam problem z tym że jest zby miekki. Może mi ktoś coś podpowiedzieć?

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • OK. Nie doczytałam.

    Zgłoszony przez AgaB na grudnia 10, 2014 at 16:41.

    OK. Nie doczytałam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przecież w drugiej kropce

    Zgłoszony przez kasztelanka na grudnia 10, 2014 at 16:29.

    Przecież w drugiej kropce jest napisane ile masłaa-100g, a na końcu przepisu jest, że dodać pozostałe składniki tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mam pytanie - kiedy dodać

    Zgłoszony przez AgaB na grudnia 10, 2014 at 15:00.

    Mam pytanie - kiedy dodać jajka, sodę i śmietanę i jak dużo masła podgrzać ? Będę wdzięczna za odpowiedź tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • smakowo wyszło ok, tylko ser

    Zgłoszony przez Dana71 na listopada 12, 2014 at 11:19.

    smakowo wyszło ok, tylko ser zółty za rzadki, ale to chyba wina sera, ponieważ nie udało mi się kupić tłustego w kostce, tylko smietankowy, 3x mielony. będę twarda i spróbuję jeszcze raz z innym serem tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Podobny przepis na ser żółty

    Zgłoszony przez kasztelanka na lutego 3, 2014 at 10:46.

    Podobny przepis na ser żółty ma moja mama, tylko nie daje jajek i śmietany. Może dlatego ser jest luźniejszy(iwona69 o tym pisała)? ja jeszcze dodaję różne dodatki, wg. gustu i upodobań, np. kminek czy pomidory suszone Love Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A jak długo można taki ser

    Zgłoszony przez Ola Żuławińska na września 30, 2013 at 21:44.

    A jak długo można taki ser przechowywać?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam ser żółty no i super

    Zgłoszony przez akunia na maja 26, 2013 at 07:48.

    Zrobiłam ser żółty no i super bardzo smaczny, delikatny łagodny pycha !!! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wspaniały ser!!! Troszkę inny

    Zgłoszony przez iwona69 na maja 5, 2011 at 19:37.

    Wspaniały ser!!! Troszkę inny smak, niż sery sprzedawane w sklepach i troszeczkę luśniejszy, ale to żaden minus. Ogólnie przepyszny.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze