3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasztet z królika


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

2 litr/litra/litry/litrów

  • 1 kg królika - tusza z kością
  • 250 g wątroby, z indyka
  • 300 g surowego boczku
  • 300 g wieprzowiny, najlepiej z łopatki
  • 3 jajka
  • 1 czerstwa bułka
  • 3 jajka
  • 100 g marchewki
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g cebuli
  • Przyprawy wg. uznania
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Warzywa posiekać lekko w naczyniu miksującym - 3s/obr4.

    2. Na Varomę włożyć mięso, od najtwardszego na spodzie. Na mięso wyłożyć zmiksowane warzywa.

    3. Do kielicha wlać wodę, tak aby przykryła noże. Gotować mięso na varomie ok 40 min, lub aż mięso będzie rozgotowane.

    4. Wylać wodę z kielicha, włożyć połowę mięsa z warzywami, połowę bułki i jajko. Zmiksować 20s/obr9, lub wg uznania. Przełożyć na chwilę do innego naczynia.

    5. To samo wykonać z  pozostałymi składnikami.

    6. Przełożyć mięso z innego naczynia do mięsa w Thermomixie i wszystko razem wymieszać. 2min/obr5

    7. Do dwu-litrowej blaszki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą, wkładamy przygotowaną masę.

    8. Piec ok godzinę w temp. 180 stopni.

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy