 
                                            
                                    Składniki
- 1 kg królika - tusza z kością
- 250 g wątroby, z indyka
- 300 gsurowego boczku
- 300 g wieprzowiny, najlepiej z łopatki
- 3 jajka
- 1 czerstwa bułka
- 3 jajka
- 100 g marchewki
- 1 ząbek czosnku
- 50 g cebuli
- Przyprawy wg. uznania
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Warzywa posiekać lekko w naczyniu miksującym - 3s/obr4. - 2. Na Varomę włożyć mięso, od najtwardszego na spodzie. Na mięso wyłożyć zmiksowane warzywa. - 3. Do kielicha wlać wodę, tak aby przykryła noże. Gotować mięso na varomie ok 40 min, lub aż mięso będzie rozgotowane. - 4. Wylać wodę z kielicha, włożyć połowę mięsa z warzywami, połowę bułki i jajko. Zmiksować 20s/obr9, lub wg uznania. Przełożyć na chwilę do innego naczynia. - 5. To samo wykonać z pozostałymi składnikami. - 6. Przełożyć mięso z innego naczynia do mięsa w Thermomixie i wszystko razem wymieszać. 2min/obr5 - 7. Do dwu-litrowej blaszki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą, wkładamy przygotowaną masę. - 8. Piec ok godzinę w temp. 180 stopni. 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Wszystkim bardzo smakował. Bardzo polecam 
            
Pasztet pyszny. Doprawiłam imbirem, gałką muszkatołową, majerankiem, solą i pieprzem. Bułkę namoczyłam w mleku i odciśniętą dodałam do masy.