3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

PASTA PAPRYKOWA


Wydrukuj:
4

Składniki

0 słoik/słoiki/słoików

  • 1,5 kg papryki czerwonej
  • 150 g papryki, pepperoni (nie bardzo ostrej, chyba że ktoś lubi)
  • pół szklanki oleju
  • pół szklanki octu spirytusowego
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 kulki ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • 1 łyżka soli
  • 250 g cukru
  • 6
    20min
    Czas całkowity 8min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. zmiksować czosnek 10 sek obr 5,  

    2. dodać paprykę czerwoną oraz pepperoni, zmiksować   - 5 sek obr 4-5,  

    3. dodać pozostałe składniki gotować 12 minut obr 2-3

    4. przełozyć do słoiczków zakręcić odstawić do góry dnem do wystygnięcia

     

    Doskonałe do mięs i kiełbasek z grilla, hot dogów.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Polecam dodac łyżeczkę tej

    Zgłoszony przez monika15 na września 16, 2015 at 20:37.

    Polecam dodac łyżeczkę tej pasty do zupy warzywnej tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)Dodałam do wypróbowania

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na sierpnia 28, 2013 at 13:53.

    tmrc_emoticons.)Dodałam do wypróbowania Pozdrawiam tmrc_emoticons.D

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robię już chyba 3 rok -

    Zgłoszony przez iga9 na sierpnia 28, 2013 at 12:47.

    Robię już chyba 3 rok - jesienią i mam na całą zimę / wiosnę. Jak nie mam świeżej ostrej papryki daję chili w płatkach. Można też mniej octu. Świetna jest jako baza do leczo lub sosów do makaronu jak akurat papryki nie ma w lodówce. Czasem zastępuje też podkładowy sos na pizzę. Polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • MUSI BYC SUPER! DODAJE DO

    Zgłoszony przez pancio na czerwca 4, 2011 at 15:08.

    MUSI BYC SUPER! DODAJE DO ULUBIONYCH I NAPEWNO W SEZONIE PAPRYKOWYM WYPRòJE.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze