Tu jesteś:
4
Składniki
0 słoik/słoiki/słoików
- 1,5 kg papryki czerwonej
- 150 g papryki, pepperoni (nie bardzo ostrej, chyba że ktoś lubi)
- pół szklanki oleju
- pół szklanki octu spirytusowego
- 30 g koncentratu pomidorowego
- 2 ząbki czosnku
- 3 kulki ziela angielskiego
- 3 liście laurowe
- 1 łyżka soli
- 250 g cukru
-
6
20min
Czas całkowity 8minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
1. zmiksować czosnek 10 sek obr 5,
2. dodać paprykę czerwoną oraz pepperoni, zmiksować - 5 sek obr 4-5,
3. dodać pozostałe składniki gotować 12 minut obr 2-3
4. przełozyć do słoiczków zakręcić odstawić do góry dnem do wystygnięcia
Doskonałe do mięs i kiełbasek z grilla, hot dogów.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPolecam dodac łyżeczkę tej
Polecam dodac łyżeczkę tej pasty do zupy warzywnej
:)Dodałam do wypróbowania
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Robię już chyba 3 rok -
Robię już chyba 3 rok - jesienią i mam na całą zimę / wiosnę. Jak nie mam świeżej ostrej papryki daję chili w płatkach. Można też mniej octu. Świetna jest jako baza do leczo lub sosów do makaronu jak akurat papryki nie ma w lodówce. Czasem zastępuje też podkładowy sos na pizzę. Polecam!
MUSI BYC SUPER! DODAJE DO
MUSI BYC SUPER! DODAJE DO ULUBIONYCH I NAPEWNO W SEZONIE PAPRYKOWYM WYPRòJE.