3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasta ogórkowo - tuńczykowa


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Pasta

  • 90 g Tuńczyka w sosie własnym
  • 1 płaskie łyżeczki do herbaty musztardy
  • 120 g ogórek kwaszony, (ok. 2 sztuki)
  • 20 g cebuli
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    Pasta
  1. Do Closed lid wrzucamy cebule i rozdrabniamy 5s/obr. 8

    Zgarnąć kopystką cebule na dno naczynia

  2. Dodać ogórki i zmiksować 10s/obr. 8

     

  3. Na konieć dodać musztardę i odsączonego tuńczyka i wymieszać 15s/obr. 4

  4. Po wymieszaniu można odcisnąć jeszcze pastę na sitku gdyż ma sporo soku z ogórków a następnie obłożyć nią chleb.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Podawać z 3 kromkami chleba pełnoziarnistego:

Porcja zawiera (z chlebem) 370 kcal


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy