Składniki
1 porcja/porcje/porcji
Pasta
- 90 g Tuńczyka w sosie własnym
- 1 płaskie łyżeczki do herbaty musztardy
- 120 g ogórek kwaszony, (ok. 2 sztuki)
- 20 g cebuli
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
Przygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" wrzucamy cebule i rozdrabniamy 5s/obr. 8
Zgarnąć kopystką cebule na dno naczynia
Dodać ogórki i zmiksować 10s/obr. 8
Na konieć dodać musztardę i odsączonego tuńczyka i wymieszać 15s/obr. 4
Po wymieszaniu można odcisnąć jeszcze pastę na sitku gdyż ma sporo soku z ogórków a następnie obłożyć nią chleb.
Pasta
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Podawać z 3 kromkami chleba pełnoziarnistego:
Porcja zawiera (z chlebem) 370 kcal
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz