3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jogurt kokosowy


Wydrukuj:
4

Składniki

7 porcja/porcje/porcji

  • 1,5 litry mleka kokosowego, domowego
  • 1 butelki bakterii jogurtowych, //www.zakwaski.pl/produkty/jogurt-vivo.php
  • 2 czubatych łyżeczek żelatyny
  • 2 łyżki miodu
5

Przygotowanie

    Jogurt kokosowy
  1. Mleko przelać do kielicha, dodać miód, żelatynę, bakterię i podgrzewać 4 min./50◦C/obr. 4

    Przelać do wyparzonych słoików (dwa duże, albo 7 małych z jogurtownicy). Jeżeli nie macie jogurtownicy, słoiki nalerzy owinać w gazety i gruby wełniany koc i włożyć najlepiej pod puchową pierzynę na  10-16 godzin. Jeżeli macie jogutownicę, słoiczki wstawić do niej i zostawić na 10-16 godzin. Następnie jogurt schłodzić w lodówce 8 godz. Odłożyć jeden słoiczek na kolejny jogurt. 

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Niestety tak. Usiłuje zmienić

    Zgłoszony przez Pyza_76 na listopada 22, 2015 at 21:31.

    Niestety tak. Usiłuje zmienić konsystencję, kolejne zrobię z chia albo z tapioką, dodam trochę na próbę. Poszukam też gumy guar może to by pomogło albo jakaś pektyna. Nie chciałabym dodawać skrobi ziemniaczanej tmrc_emoticons.(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Niestety tak. Usiłuje zmienić

    Zgłoszony przez Pyza_76 na listopada 22, 2015 at 21:31.

    Niestety tak. Usiłuje zmienić konsystencję, kolejne zrobię z chia albo z tapioką, dodam trochę na próbę. Poszukam też gumy guar może to by pomogło albo jakaś pektyna. Nie chciałabym dodawać skrobi ziemniaczanej tmrc_emoticons.(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy Wam też się rozwarstwił ?

    Zgłoszony przez AnnaEmilia na listopada 20, 2015 at 23:25.

    Czy Wam też się rozwarstwił ?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze