Tu jesteś:
PRZEPIS NA THERMOMIX ®
4
Składniki
5 słoik/słoiki/słoików
- 400 g cukru
- 100 g czarnej porzeczki
- pół łyżeczki mielonego kardamonu
- 40 g kakao naturalnego
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- 100 g malin
- 500 g porzeczki czerwonej
- 500 g śliwek
- 30 g pektyny
5
Przygotowanie
Do naczynia wkładamy wypestkowane śliwki, porzeczki czerwone, maliny i czarne porzeczki i gotujemy przy zdjętej miarce - czas 15 min/ 90 st/ obr.2. Nastepnie dodajemy cukier, kardamon i przyprawę do piernika i gotujemy 5 min/ 90 st/ obr.2. Nastepnie dodajemy pektynę i gotujemy 5 min/ 90 st/ obr.2. Gorący dzemik przekładamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy i ustawiamy na chwilke do gory dnem.
Smacznego
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo sie ciesze Aniu ze
Bardzo sie ciesze Aniu ze smakuje
dziekuje za komentarz i pozdrawiam 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Dżemik bardzo dobry, super
Dżemik bardzo dobry, super połączenie smaków, polecam
Prosze bardzo Eluniu daj
Prosze bardzo Eluniu
daj znac jak Ci smakowal 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Haniu ciesze sie ze dzemik
Haniu ciesze sie ze dzemik smakuje. A po co kardamon - a tak sobie wymyslilam ze go dodam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Verciu polecam. Smak jest
Verciu polecam. Smak jest rewelacyjny
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Ciekawe połaczenie smaków i
Ciekawe połaczenie smaków i aromatów
Chętnie wypróbuję, dzięki
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
:DMagi po co kardamon ,dziś
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Smakowity pomysl :bigsmile:
Smakowity pomysl
Ja 2 lata temu robilam gruszke z czekolada i odrobina likieru, wyszlo smaczne
Przepis zakodowany, dopòki nie zdobede porzeczek
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

:DTak zrobię bo nie mam
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Spróbuj Haniu naprawdę
Spróbuj Haniu naprawdę polecam, oczywiscie zamiast pektyny mozesz dać konfiturex
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
:bigsmile:Brzmi smakowicie
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.