3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dżem śliwka-porzeczka-malina z kakao i piernikową nutą :-)


Wydrukuj:
4

Składniki

5 słoik/słoiki/słoików

  • 400 g cukru
  • 100 g czarnej porzeczki
  • pół łyżeczki mielonego kardamonu
  • 40 g kakao naturalnego
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika
  • 100 g malin
  • 500 g porzeczki czerwonej
  • 500 g śliwek
  • 30 g pektyny
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia wkładamy wypestkowane śliwki, porzeczki czerwone, maliny i czarne porzeczki i gotujemy przy zdjętej miarce - czas 15 min/ 90 st/ obr.2. Nastepnie dodajemy cukier, kardamon i przyprawę do piernika i gotujemy 5 min/ 90 st/ obr.2. Nastepnie dodajemy pektynę i gotujemy 5 min/ 90 st/ obr.2. Gorący dzemik przekładamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy i ustawiamy na chwilke do gory dnem.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo sie ciesze Aniu ze

    Zgłoszony przez magi1 na sierpnia 7, 2013 at 08:38.

    Bardzo sie ciesze Aniu ze smakuje tmrc_emoticons.D dziekuje za komentarz i pozdrawiam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dżemik bardzo dobry, super

    Zgłoszony przez Anna500 na sierpnia 6, 2013 at 20:02.

    Dżemik bardzo dobry, super połączenie smaków, polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Prosze bardzo Eluniu daj

    Zgłoszony przez magi1 na lipca 25, 2013 at 20:59.

    Prosze bardzo Eluniu tmrc_emoticons.D daj znac jak Ci smakowal  tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Haniu ciesze sie ze dzemik

    Zgłoszony przez magi1 na lipca 25, 2013 at 20:57.

    Haniu ciesze sie ze dzemik smakuje. A po co kardamon - a tak sobie wymyslilam ze go dodam  tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Verciu polecam. Smak jest

    Zgłoszony przez magi1 na lipca 25, 2013 at 20:55.

    Verciu polecam. Smak jest rewelacyjny  tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciekawe połaczenie smaków i

    Zgłoszony przez ElaK na lipca 24, 2013 at 22:55.

    Ciekawe połaczenie smaków i aromatów  tmrc_emoticons.)  Chętnie wypróbuję, dzięki  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :DMagi po co kardamon ,dziś

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na lipca 24, 2013 at 13:52.

    tmrc_emoticons.DMagi po co kardamon ,dziś zrobiłam bez niego wyszło rewelacyjnie

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smakowity pomysl :bigsmile: 

    Zgłoszony przez veronicab71 na lipca 23, 2013 at 22:13.

    Smakowity pomysl Big Smile Big Smile  Ja 2 lata temu robilam gruszke z czekolada i odrobina likieru, wyszlo smaczne tmrc_emoticons.) Przepis zakodowany, dopòki nie zdobede porzeczek  tmrc_emoticons.(  

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :DTak zrobię bo nie mam

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na lipca 23, 2013 at 16:13.

    tmrc_emoticons.DTak zrobię bo nie mam pektyny ale ten zagęstnik mam wypróbowany Big Smile

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Spróbuj Haniu naprawdę

    Zgłoszony przez magi1 na lipca 23, 2013 at 16:03.

    Spróbuj Haniu naprawdę polecam, oczywiscie zamiast pektyny mozesz dać konfiturex tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :bigsmile:Brzmi smakowicie

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na lipca 23, 2013 at 15:52.

    Big SmileBrzmi smakowicie Big Smile Jak jutro dostanę owoce to robimy próbę tmrc_emoticons.8)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze