Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
Duszone pieczarki / farsz pieczarkowy
- 500 gramy pieczarek
- 100 gramy cebuli
- 60 gramy masła
- sól
- pieprz, mielony
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wkładamy pieczarki. Małe pieczarki dodajemy w całości, większe kroimy na pół. Najlepiej podzielić je na dwie porcje po 250 g. Mielimy - 3s/3.5 obrotów na każde 250g. Zmielone pieczarki przekładamy do innego naczynia (długość mielenia i ilość obrotów można modyfikować w zależności od preferowanej wielkości pieczarek).
- Do naczynia miksującego wkładamy cebulę przekrojoną na pół. Siekamy 5s/5.5 obrotów
- Cebulę zgarniamy kopystką na dno naczynia miksującego i dodajemy masło. Dusimy 2 minuty / 100 stopni / 1 obrót
- Dodajemy wcześniej zmielone pieczarki oraz sól i pieprz do smaku. Dusimy z założoną miarką - 15 minut / VAROMA / 1 obrót
. Czas zależy od ilości i jakości pieczarek - woda musi się wygotować lecz pieczarki nie mogą się przypalić.
- Gotowe pieczarki mogą posłużyć jako farsz do krokietów, naleśników itp. lub jako dodatek do obiadu.
Duszone pieczarki / farsz
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz