3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

DOMOWY SMALEC


Wydrukuj:
4

Składniki

1 słoik/słoiki/słoików

smalec

  • sól, pieprz
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 duża cebula
  • 600 g słoniny bez skóry
  • 1 jabłko
  • 150 g chudszego mięsa wieprzowego
  • 150 g wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę
  • suszony majeranek
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

    domowy smalec
  1.  1. Słoninę pokrój w kostkę i przełóż do garnka -  gotuj na niewielkim gazie. 2. Cebulę i jabłko (bez skórki) włóż do naczynia miksującego - rozdrobnij. 3. Kiedy zaczną pojawiać się złotawe skwarki przełóż do roztopionej słoniny mięso i boczek. 4. Do zarumienionego mięsa dodaj cebulę, jabłko i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż do uzyskania złotego koloru przez cebulę. 5. Dopraw smalec majerankiem, pieprzem i solą.   6. Zdejmij garnek z ognia i pozwól smalcowi lekko ostygnąć. 7. Przelej płyn do słoików. 8. Podawaj z chlebem i ogórkiem małosolnym lub kwaszonym.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

brak


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy