Składniki
1 słoik/słoiki/słoików
chrzan
- 5 g soku z cytrny, połowa cytryny
- 75 g śmietany, 30%
- 100 g chrzanu, obrany pokrojony na kawałki
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
Przygotowanie
Pokrojone kawałki chrzanu odważ i zmiksuj 10 sek obroty 9, kopystką zbierz chrzan ze ścianek jezeli jest za gruby to zmiksuj jeszcze raz 5 sek obroty 9, kopystką zbierz chrzan ze ścianek,
Dodaj śmietanę, sok z cytryny, całość wymieszaj 10 sek obroty 3
Przełóż chrzan do słoika i szczelnie zakręć przechowywać w lodówce
tarcie chrzanu
mieszanie chrzanu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
jeżeli lubisz ostrzejszy chrzan dodaj tylko 50g śmietany, jeżeli łagodny możesz dać 100g śmietany.
można go robić w TM 21 i TM 31 bez zmniejszania ilości składników
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzKto lubi ostry to bardzo dobry wybór. Polecam
Kto lubi ostry to bardzo dobry wybór. Polecam
rewelacja!!!!
rewelacja!!!!
super!!!smak dziecinstwa!!!
super!!!smak dziecinstwa!!!
Najlepsiejszy chrzan na
Najlepsiejszy chrzan na świecie.