3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

CHRZAN BABCI TERESY


Wydrukuj:
4

Składniki

1 słoik/słoiki/słoików

chrzan

  • 5 g soku z cytrny, połowa cytryny
  • 75 g śmietany, 30%
  • 100 g chrzanu, obrany pokrojony na kawałki
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    tarcie chrzanu
  1. Pokrojone kawałki chrzanu odważ i zmiksuj 10 sek obroty 9, kopystką zbierz chrzan ze ścianek jezeli jest za gruby to zmiksuj jeszcze raz 5 sek obroty 9,  kopystką zbierz chrzan ze ścianek,

  2. mieszanie chrzanu
  3. Dodaj śmietanę, sok z cytryny, całość wymieszaj 10 sek obroty 3

  4. Przełóż chrzan do słoika i szczelnie zakręć przechowywać w lodówce

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

jeżeli lubisz ostrzejszy chrzan dodaj tylko 50g śmietany, jeżeli łagodny możesz dać 100g śmietany.

można go robić w TM 21 i TM 31 bez zmniejszania ilości składników


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz