Tu jesteś:
4
Składniki
20 porcja/porcje/porcji
- 320 g płatków migdałowych
- 200 g cukru
- 5 kropli aromatu migdałowego, do ciast
- 20 g likieru Amaretto
- 30 g kakao, gorzkiego
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wsypać 70 g płatków migdałowych, rozdrobnić 3 s/obr. 5, przełożyć do innego naczynia.
- Do naczynia miksującego wsypać cukier, zemleć 15 s/obr. 10.
- Dodać pozostałe płatki migdałowe, zemleć 15 s/obr. 7.
- Dodać aromat migdałowy i amaretto, wymieszać 1 min/obr. 3.
- Z powstałej masy odrywać niewielkie kawałki, uformować kulki i obtoczyć je we wcześniej rozdrobnionych migdałach lub kakao.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
Odpowiedzfajny deser
fajny deser
Podałam jako deser świąteczny
Podałam jako deser świąteczny
Kulki rozeszły się w kilka minut

Wyborne
Zrobiłam, pyszne!!!
Zrobiłam, pyszne!!!
Jutro robię!!
Jutro robię!!
zamiast 30 g kakao dodać 60g
zamiast 30 g kakao dodać 60g i 70g karaibskiego rumu, zmienić zapach na arakowy, obtaczać w cukrze pudrze
Ile te trufle mogą stać po
Ile te trufle mogą stać po zrobieniu?