1 Trufle

3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Trufle


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

  • 320 g płatków migdałowych
  • 200 g cukru
  • 5 kropli aromatu migdałowego, do ciast
  • 20 g likieru Amaretto
  • 30 g kakao, gorzkiego
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego wsypać 70 g płatków migdałowych, rozdrobnić 3 s/obr. 5, przełożyć do innego naczynia.
    2. Do naczynia miksującego wsypać cukier, zemleć 15 s/obr. 10.
    3. Dodać pozostałe płatki migdałowe, zemleć 15 s/obr. 7.
    4. Dodać aromat migdałowy i amaretto, wymieszać 1 min/obr. 3.
    5. Z powstałej masy odrywać niewielkie kawałki, uformować kulki i obtoczyć je we wcześniej rozdrobnionych migdałach lub kakao.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz