Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Biszkopt
- 125 g mąka tortowa, 1/2 szklanki
- 2 czubate łyżeczki proszek do pieczenia, do biszkoptu
- 125 g maka ziemniaczana, 1/2 szklanki
- 5 jaj, do biszkoptu
- 250 g cukier, 1 szklanka
Masa z bitej śmietany
- 2 opakowania śmietana kremówka 36%, 2x 1/2 litra
- 1 puszki brzoskwinie w syropi, do masy i dekoracji
- 1 puszek wiśniew syropie, do dekoracji
- 2 opakowania fix do śmietany, nie jest konieczny,ale masa jest sztywniejsza
-
6
58min
Czas całkowity 33minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Białka ubić z jedną szklanką cukru i dwie łyżki wody, dodawać pojedyńczo żółtka i ubijać, następnie powoli obie mąki i proszęk do pieczeni . Piec 25' w 180 stopniach.
Masa ze śmietany
Założyć motylka i ubijać powoli wlewając śmietanę -dodać FIX i ubijać na sztywną masę.
Wystudzony i pokrojony biszkopt przekładamy ubitą śmietaną i owocami(zatapiamy w śmietanie lekko rozdrobnione owoce). Ostatni przyozdabiamt w/g uznania (biszkopt możemy nasączyć wodą z cytryną lub rumem)
P.S
Jeśli dodamy do śmietany zmielone orzechy , uzyskamt tort orzecowy PYCHOTA!!!!
Biszkopt
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz
Porady
motylkiem ubijamy białka ipowoli dodajemy cukier i wodę, następnie zdejmujemy motylka i powoli dodajemy -ubijając(bez motylka) resztę składników.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzTort wydaje się być super.
Tort wydaje się być super. Chcialabym go zrobic, ale przepis zdecydowanie jest do wykonania metodą tradycyjną, poniewaz brakuje ustawień dla Thermomixa