Składniki
- Ciasto:
- 100 g margaryny
- 220 g mąki pszennej
- szczypta soli
- 1 jajko
- Nadzienie:
- 100 g Migdałów, zmielonych(6 sek/obr 7)
- 80 g cukru
- 80 g smietany 30 %
- 2 jajka
- 3 jabłka
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
1.Do naczynia miksującego włozyć składniki na ciasto.Wyrobić 2min/
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto" .Ciastem wykleic formę do tarty.Ponakłuwać ciasto widelcem,włożyc do nagrzanego piekarnika i podpiec na złoty kolor (ok.10 min.w 180 st.C).Wyjąc ciasto z piekarnika.
2.Do naczynia miksującego włożyć składniki na nadzienie,zmiksować 10 sek/obr.6.
3.Nadzienie wylac na podpieczone ciasto,na wierzch ulozyć pokrojone w kosteczkę jabłka.Włożyć do piekarnika i piec ok .40 minut w 180 st.C.
Zamiast jabłek mozna uzyc innych owoców np.gruszek ,rabarbaru itp.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo dobra tarta 😍 Zniknęła w oka mgnieniu....
Bardzo dobra tarta 😍 Zniknęła w oka mgnieniu. Jedyna uwaga, to ja dłużej pieklam spód. Żeby się zarumienil, to chyba ok. 30 minut. Polecam ❤️
Pyszności. Spód ciasta kruchy. Jabłka najpierw...
Pyszności. Spód ciasta kruchy. Jabłka najpierw rozdrobniłam i przełożyłam do innego naczynia. Po wymieszaniu pozostałych składników nadzienia dodałam jabłka.
Polecam!!!!!!!! Tak dawno
Polecam!!!!!!!!
Tak dawno dodany przepis a nikt go nie komentuje a ja mówie bardzo dobre, szybko się robi i szybko znika do jutra raczej nie dotrwa