Składniki
6 porcja/porcje/porcji
składniki
- owoce do przybrania (mrożone maliny)
- 40 g kakao, gorzkiego do posypania na wierzch
- 12 biszkoptów, podłużnych
- 200 g kawy , mocnej, ostudzonej
- 3 łyżki amaretto, rumu lub syropu pomarańczowego
- 500 g serka mascrapone
- 70 g cukru pudru
- 1 żółtko
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
Przygotowanie
Owoce do przybrania (mrożone maliny wkładamy do naczynia miksującego i nastawiamy na 3 minuty na 100st.C następnie dodajemy cukier puder do smaku miksujemy na puszek – maliny są wyśmienite, można przetrzeć przez sito).
Przygotowanie
Na noże w naczyniu miksującym założyć motylek dodać żółtko, cukier puder ubijać 3 min/60 st.C/obr.3.
Dodać ser mascarpone, ubijać 30 -40 s/obr. 3.
Kawę wymieszać z amaretto. Biszkopty namoczyć w kawie, wyłożyć nimi pucharki do lodów, nałożyć krem, na wierzchu ułożyć kolejną warstwę biszkoptów i znowu krem ( dla dzieci opcja namoczenia biszkoptów z syropem pomarańczowym)
Wstawić do lodówki na 3 - 4 godziny.
Przed podaniem wierzch deseru posypać kakao i polać sosem malinowym.
Owoce
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Można wykonac w TM 31 i TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWygląda świetnie , muszę
Wygląda świetnie , muszę spróbować
Dorota