Tu jesteś:
4
Składniki
5 porcja/porcje/porcji
- 60 g cukru
- 500 g mrozonych śliwek
- 1 banan
- 0,5 łyżeczki cynamonu
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
Do naczynia miksującego wsypać cukier i cynamon zmielić 6s/obr.10 następnie dodać śliwki rozdrobnić 10s/obr.8 śliwki zgarnąć ze ścianek naczynia dodać banana i przy pomocy kopystki wymieszać 30s/obr.5 sorbet podawać bezpośrednio po przygotowaniu
Sorbet śliwkowy
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Podawać w kubeczkach lub w wafelku
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzDla mnie mistrzostwo. Sezon śliwkowy w pełni...
Dla mnie mistrzostwo. Sezon śliwkowy w pełni więc sobie nie żałujemy. Marzy mi się kropelka rumu w wersji dla dorosłych, ale wciaż mam to w fazie planu. Nr 1 wśród sorbetów.