Tu jesteś:
4
Składniki
8 porcja/porcje/porcji
sernik
- 750g twarogu półtłustego
- 100-120 g cukru
- 100 g masła
- herbatniki
- 2 łyżki kakao
- ew. polewa czekoladowa, rodzynki
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1. Do
"Blokada naczynia miksującego" odmierzyć cukier i zmielić na cukier puder (10 s/ obr10)
2. dodać pół kostki masła (100g) i roztopić 3,5 min/45 st/2
3. dodać twaróg i wszystko zmiksować żeby nie było grudek 5 min/ obr 4-6
4. połowę masy wyjąć z"Blokada naczynia miksującego" , dodać kakao i wymieszać 1 min/obr4
5. na blaszce rozłożyć warstwę herbatników/ warstwę serową np ciemną/herbatniki/ warstwę serową jasną/ herbatniki/ polewa czekoladowa (ew. cienka warstwa serowa) i dekorować
6. zrobić wieczorem i wstawić na noc do lodówki
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Warianty:
1. zamiast 750g twarogu można dać 500 twarogu i 250 mascarpone
2. zamiast kakao można użyć kawy/ mrożonych malin
można zrobić bez blachy w pucharku lub na pergaminie bez blaszki, a w moich dziecięcych latach ciasto miało kształt domku z ciemnym w środku i białym na zewnątrz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz