Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
Sernik na zimno
- 300 gramów sera białego
- ¾ kostki masła miękkiego
- 2 jajka
- 220 gramów cukru
- 2 łyżki żelatyny w proszku
- 180 gramów mleka
- 120 gramów zimnej wody
- 200 gramów owoce, mrożone przyspieszą tężenie galaretki
- 1 galaretka owocowa, smak wg uznania i użytych owoców
- Biszkopty, opcjonalnie
-
6
3h 0min
Czas całkowity 3h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Przygotować galaretkę wg przepisu na opakowaniu, wystudzić.
- Żelatynę rozpuścić w wodzie (ok. 5 min), zagotować mleko i dodać do rozpuszczonej żelatyny. Ostudzić.
- Jajka sparzyć, założyć motylek, do misy dodać żółtka, białka odłożyć na później. Żółtka ubić z połową cukru 4 min/70°C/obr.3. Przełożyć do innego naczynia.
- Zdjąć motylek, masło i resztę cukru, ucierać 5 min/
"Obroty wsteczne" /obr.4, dodać żółtka ubite z cukrem.
- Dodać ser, wymieszać 2 min/
"Obroty wsteczne" /obr.3. powoli wlewając ostudzoną żelatynę z mlekiem.
- Białka ubić (ja robię to ręcznym robotem, żeby nie myć na szybko TM
Masę serową połączyć delikatnie z ubitymi białkami
- Na dnie tortownicy wyłożyć biszkopty i wylać na nie masę. Wstawić do lodówki na około 10 min. aż masa lekko stężeje.
- Jeśli używamy owoców mrożonych - włożyć je do zimnej galaretki i mieszać delikatnie - po chwili zacznie gęstnieć i nakładać łyżką na masę. Schłodzić w lodówce około 1 godziny.
Jeśli używamy owoców świeżych - wyłożyć je na masę i zalać delikatnie zimną galaretką. Schłodzić około 2 godzin.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz