3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Rafaello® z kaszy jaglanej


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • wiórki kokosowe
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżeczka miodu
  • 300 g mleka
  • 40 g kaszy jaglanej surowej
  • całe migdały
5

Przygotowanie

    Wykonanie rafaello z kaszy jaglanej
  1. Kaszę jaglaną podprażamy w Thermomix czas 3 min/100 stopni/obr.1 . Zalewamy mlekiem i gotujemy do miękkości czas 20 min/100 stopni/obr.1 . w razie potrzeby można dodać więcej mleka lub wody. Kiedy kasza jaglana będzie miękka dajemy po 1 łyżeczce masła,miodu i wiórków kokosowych, dokładnie mieszamy czas 30 s/obr.6  i odstawiamy aby kasza nieco przestygła.

    Migdały zalewamy gorącą wodą. Po kilku minutach możemy w łatwy sposób ściągnąć z nich skórkę. Migdały będą potrzebne do środka rafaello.

    Z letniej kaszy jaglanej formujemy kuleczki, do środka dajemy całego migdała i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia, kiedy to kulki odpowiednio stwardnieją.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Migdały należy namoczyć w gorącej wodzie wtedy z łatwością ściągniemy z nich brązową skórkę.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Rezultat to przypalona misa, rzadka masa i...

    Zgłoszony przez Annakatarzyna na kwietnia 8, 2018 at 19:33.

    Rezultat to przypalona misa, rzadka masa i wkurzenie, tylko mleka kokosowego brak żeby było łatwiej wywalić, nie polecam!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Można prosić o sugestie co do ilości...

    Zgłoszony przez zosia100 na grudnia 28, 2016 at 19:09.

    Można prosić o sugestie co do ilości wiórków kokosowych? Ile dać do środka? Ile trzeba na oboczenie?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dałam 60 g kaszy i 250 g mleka. Wyszło idealnie....

    Zgłoszony przez anka_a na listopada 11, 2016 at 22:51.

    Dałam 60 g kaszy i 250 g mleka. Wyszło idealnie. Polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepyszny i zdrowy slodycz))

    Zgłoszony przez ewazet na października 27, 2016 at 18:43.

    przepyszny i zdrowy slodycztmrc_emoticons.)))

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo często robię pralinki

    Zgłoszony przez karfil1976 na lutego 2, 2016 at 21:38.

    Bardzo często robię pralinki Rafaello z tego przepisu. Daję 60g kaszy i zawsze super wychodzi. Zamiast masła dodaję do gorącej kaszy 2 rzędy białej czekolady. Zdarza się że masa jest rzadka,  wówczas podgrzewam ją 3-4 min w mikrowelli. Po ostygnięciu świetnie można formować kulki.

    Uwielbiamy ten deser. No i ta zdrowa kasza jaglana i miód. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Edyta Mikulska napisał: a mi

    Zgłoszony przez ElaK na listopada 13, 2015 at 16:47.

    Edyta Mikulska

    a mi to wyszło żadkie wcale sie nie da zrobic z tego kulek tmrc_emoticons.(

    nie polecam!!!!!

     

    Edyta, chyba błąd jest w proporcjach kaszy i mleka. Jeżeli masz ochotę na sprawdzony przepis to polecam:

    http://www.przepisownia.pl/desery-przepisy/domowe-%E2%80%9Epralinki%E2%80%9D-jaglane/468036

    W oryginale nie ma migdała ale kulki lepiłam wielokrotnie i masa nie wychodzi żadka. A po dodaniu migdała mamy "rafaello".

    Pozdrawiam, Ela

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • a mi to wyszło żadkie wcale

    Zgłoszony przez Edyta Mikulska na listopada 13, 2015 at 14:43.

    a mi to wyszło żadkie wcale sie nie da zrobic z tego kulek tmrc_emoticons.(

    nie polecam!!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis...mam kaszle

    Zgłoszony przez minie2015 na listopada 12, 2015 at 16:03.

    Super przepis...mam kaszle jaglana i nie wiedzialam Co  z nia zrobic- na slodko gotowana nie bardzo mi Smakuje Ale zrobie tobrafaello.dziekujetmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • świetny pomysł i łatwy

    Zgłoszony przez wiesia w na listopada 11, 2015 at 17:29.

    świetny pomysł i łatwy przepis. nietrudno go też przerobić na wersję wegańską. dziękuję za inspirację. pozdrawiam

    wiesia w 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze