Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Masa
- 300 g wiórek kokosowych
- 1 szklanka adwokatu
- 300 g masla miękkiego
Duza paczka herbatnikow
Budyn
- 1 lyzka cukru waniliowego (TM)
- 1 szklanka cukru
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki mąki pszennej
- 3 zòltka
- 0,5 litra mleka
-
6
1h 0min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
-
9
Przygotowanie
Do
wkładamy wszystkie składniki na budyń. Gotujemy 6,5 min/100st/obr.3
Tak przygotowany budyń przełożyć do innego naczynia do wystygnięcia.
Do
wrzucamy masło i ucieramy 1min/obr.5
Następnie zmniejszamy obroty na 3,5 i stopniowo dodajemy po łyżce wczesniej przygotowany ostudzony budyń. Po czym na ok 10s zwiekszamy obroty na 6.
Nastepnie ustawiamy 30s/
obr.1 i w tym czasie wlewamy adwokat i wsypujemy 250g wiórek kokosowych.
Masa po przygotowaniu jest dość rzadka.
Na blaszce ukladamy herbatniki, na nie rozsmarowujemy 1/4 części masy, nastepnie układamy znowu herbatniki i tak przekładamy na zmiane.Na górze ma być masa, ktorą posypujemy resztą wiórek kokosowych.
Ciasto wkładamy na ok 6godzin do lodówki. Po tym czasie herbatniki zmiekną a masa stęzeje.
Masa budyniowa
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPyszne ciasto,polecam,łatwe i bezproblemowe.Dla...
Pyszne ciasto,polecam,łatwe i bezproblemowe.Dla mnie super,