thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
10 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy

Składniki

  • 1 opakowanie wafli

Masa

  • 1 szklanka cukru
  • 3-4 łyżki kakao
  • 1 kostka margaryny
  • 30 ml mleka
  • 1 jajko

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1.  Do naczynia miksującego włożyć motylek.

  2.  Margarynę pokroić na mniejsze kawałki,włożyć ją no naczynia miksującego,dodać mleko,kakao,cukier - gotować temp. 80 stopni, czas-8 min., obr.poz.3. 

  3.  Po przestygnięciu wbić jajko,wyrobić ciasto - obr.poz.3, czas 5 sek.

  4.  Powstałą masą przekładać wafle.

  5.  Włożyć do lodówki na 30 min.

  6.  Kroić na trójkąty.

Porady

 1. Wafle po włożeniu do lodówki najlepiej przycisnąć czymś cięższym do momentu zastygnięcia.


2. Do masy można dodać kilka kropel spirytusu lub rumu.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

PISZINGER

Wydrukuj:

Komentarze

  • marca 18, 2018 at 13:38

    Bardzo dobra masa
    Korzystałam z tego przepisu dwa razy. Za pierwszym razem masa wyszła zbyt lejąca, ale bardzo dobra w smaku. Za drugim razem dodałam trzy łyżki mleka w proszku, wyszło idealnie. Polecam.

  • czerwca 4, 2016 at 07:15
    1.0

    Dobry ale wolę z masą kajmakowa[[wysiwyg_imageupload:2654:]]

  • grudnia 24, 2015 at 12:50
    5.0

    Bardzo smaczne,ja także zagęściłam mlekiem w proszku nie dodawałam jajka,bo już bez niego wyszło pysznie tmrc_emoticons.) 

  • lutego 4, 2015 at 19:59

    tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.-D Lol" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/lol.png" alt="tmrc_emoticons.D" height="19" width="19"> Paulino, dziękuję ślicznie za komentarz tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.-D Lol" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/lol.png" alt="tmrc_emoticons.D" height="19" width="19"> Bardzo mi miło,że wafelki smakują ! tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.-D Lol" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/lol.png" alt="tmrc_emoticons.D" height="19" width="19">

  • lutego 3, 2015 at 14:28

    Dziękuję serdecznie za ten przepis! Zrobiłam wafelki i wyszły pyszne! Musiałam jednak zmodyfikować lekko przepis ze względu na mojego męża który nie może jeść kakao. Wiec zamiast kakao użyłam pól tabliczki białej czekolady, i jeszcze dodałam 5 łyżek mleka w proszku dla zagęszczenia. Szybko musiałam smarować i kroic wafle bo szybciutko stygly. Pozdrawiam! tmrc_emoticons.) 

  • sierpnia 19, 2013 at 08:46

    Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" height="19" width="19"> Gabrysiu, masa naprawde nie może być gęsta tzn. taka jak masełko , ona w zasadzie jest lejąca i dajesz jej na każdy wafel tylko tyle aby weszła w zagłębienia tzn. wykarbowane np.kwadraciki. tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" height="19" width="19"> Mam nadzieje,że jak zastygła to było ok ? Daj znać Gabrysiu.tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" height="19" width="19"> Ja ją robie kilka razy w miesiącu, bo mój tata je bardzo lubi i woże mu je do szpitala. Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" height="19" width="19">

  • sierpnia 16, 2013 at 21:06

    Dałam do wypróbowania - Moniko, o ile mnie pamięć nie myli to jak pomagałam mamie robić te wafle to chyba dawałyśmy mleko zagęszczone i masło.

    Pozdr. Ala                   Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich

  • sierpnia 16, 2013 at 20:48

    Zrobiłam Moniczko. Wydaje mi się, że jednak ta masa powinna być gęściejsza (taką pamiętam z dziieciństwa), coś chyba trzeba dołożyć bo ona ma właściwie konsystencję polewy czekoladowej. tmrc_emoticons.;) Już miałam do Ciebie dzwonić , ale nie chciałam przeszkadzać w rodzinnej atmosferze. tmrc_emoticons.;)

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • czerwca 5, 2013 at 22:17
    5.0

    Faktycznie nie jest gęsta, wiec troszkę pozalewalam lodówkę, ale z własnej winy tmrc_emoticons.;) pychotka polecam

  • czerwca 5, 2013 at 21:58

    tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" alt=tmrc_emoticons.) src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" width=19 height=19> Masa po wyrobieniu faktycznie nie jest bardzo gęsta a to dlatego żeby dobrze się rozprowadzała po waflach - gdy stygnie zastyga i jest ok. tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" alt=tmrc_emoticons.) src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" width=19 height=19> Ciesze się ,że smakowała Love" alt=Love src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width=19 height=19>

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: