3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

PISZINGER


Wydrukuj:
4

Składniki

10 kawałek/kawałki/kawałków

  • 1 opakowanie wafli

Masa

  • 1 szklanka cukru
  • 3-4 łyżki kakao
  • 1 kostka margaryny
  • 30 ml mleka
  • 1 jajko
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1.  Do naczynia miksującego włożyć motylek.

  2.  Margarynę pokroić na mniejsze kawałki,włożyć ją no naczynia miksującego,dodać mleko,kakao,cukier - gotować temp. 80 stopni, czas-8 min., obr.poz.3. 

  3.  Po przestygnięciu wbić jajko,wyrobić ciasto - obr.poz.3, czas 5 sek.

  4.  Powstałą masą przekładać wafle.

  5.  Włożyć do lodówki na 30 min.

  6.  Kroić na trójkąty.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

 1. Wafle po włożeniu do lodówki najlepiej przycisnąć czymś cięższym do momentu zastygnięcia.


2. Do masy można dodać kilka kropel spirytusu lub rumu.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobra masa...

    Zgłoszony przez bebe8893 na marca 18, 2018 at 13:38.

    Bardzo dobra masa
    Korzystałam z tego przepisu dwa razy. Za pierwszym razem masa wyszła zbyt lejąca, ale bardzo dobra w smaku. Za drugim razem dodałam trzy łyżki mleka w proszku, wyszło idealnie. Polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dobry ale wolę z masą

    Zgłoszony przez Chanelka na czerwca 4, 2016 at 07:15.

    Dobry ale wolę z masą kajmakowa[[wysiwyg_imageupload:2654:]]

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne,ja także

    Zgłoszony przez Mac na grudnia 24, 2015 at 12:50.

    Bardzo smaczne,ja także zagęściłam mlekiem w proszku nie dodawałam jajka,bo już bez niego wyszło pysznie tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Paulino, dziękuję ślicznie za

    Zgłoszony przez monika6500 na lutego 4, 2015 at 19:59.

    tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.-D Lol" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/lol.png" alt="tmrc_emoticons.D" height="19" width="19"> Paulino, dziękuję ślicznie za komentarz tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.-D Lol" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/lol.png" alt="tmrc_emoticons.D" height="19" width="19"> Bardzo mi miło,że wafelki smakują ! tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.-D Lol" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/lol.png" alt="tmrc_emoticons.D" height="19" width="19">

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję serdecznie za ten

    Zgłoszony przez PaulinaPichci na lutego 3, 2015 at 14:28.

    Dziękuję serdecznie za ten przepis! Zrobiłam wafelki i wyszły pyszne! Musiałam jednak zmodyfikować lekko przepis ze względu na mojego męża który nie może jeść kakao. Wiec zamiast kakao użyłam pól tabliczki białej czekolady, i jeszcze dodałam 5 łyżek mleka w proszku dla zagęszczenia. Szybko musiałam smarować i kroic wafle bo szybciutko stygly. Pozdrawiam! tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabrysiu, masa naprawde nie

    Zgłoszony przez monika6500 na sierpnia 19, 2013 at 08:46.

    Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" height="19" width="19"> Gabrysiu, masa naprawde nie może być gęsta tzn. taka jak masełko , ona w zasadzie jest lejąca i dajesz jej na każdy wafel tylko tyle aby weszła w zagłębienia tzn. wykarbowane np.kwadraciki. tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" height="19" width="19"> Mam nadzieje,że jak zastygła to było ok ? Daj znać Gabrysiu.tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" height="19" width="19"> Ja ją robie kilka razy w miesiącu, bo mój tata je bardzo lubi i woże mu je do szpitala. Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" height="19" width="19">

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dałam do wypróbowania -

    Zgłoszony przez kokolidek na sierpnia 16, 2013 at 21:06.

    Dałam do wypróbowania - Moniko, o ile mnie pamięć nie myli to jak pomagałam mamie robić te wafle to chyba dawałyśmy mleko zagęszczone i masło.

    Pozdr. Ala                   Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam Moniczko. Wydaje mi

    Zgłoszony przez gabi49 na sierpnia 16, 2013 at 20:48.

    Zrobiłam Moniczko. Wydaje mi się, że jednak ta masa powinna być gęściejsza (taką pamiętam z dziieciństwa), coś chyba trzeba dołożyć bo ona ma właściwie konsystencję polewy czekoladowej. tmrc_emoticons.;) Już miałam do Ciebie dzwonić , ale nie chciałam przeszkadzać w rodzinnej atmosferze. tmrc_emoticons.;)

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Faktycznie nie jest gęsta,

    Zgłoszony przez adijka na czerwca 5, 2013 at 22:17.

    Faktycznie nie jest gęsta, wiec troszkę pozalewalam lodówkę, ale z własnej winy tmrc_emoticons.;) pychotka polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  Masa po wyrobieniu

    Zgłoszony przez monika6500 na czerwca 5, 2013 at 21:58.

    tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" alt=tmrc_emoticons.) src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" width=19 height=19> Masa po wyrobieniu faktycznie nie jest bardzo gęsta a to dlatego żeby dobrze się rozprowadzała po waflach - gdy stygnie zastyga i jest ok. tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" alt=tmrc_emoticons.) src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" width=19 height=19> Ciesze się ,że smakowała Love" alt=Love src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width=19 height=19>

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Coś wyszła mi mało gęsta...

    Zgłoszony przez adijka na czerwca 4, 2013 at 20:39.

    Coś wyszła mi mało gęsta... Ale smaczna bardzo tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mnie również ten przepis

    Zgłoszony przez gabi49 na maja 25, 2013 at 18:38.

    Love Mnie również ten przepis przypomina dziecięce lata. Nazywaliśmy go po prostu "andruty". Dzięki Moniczko za przypomnienie.tmrc_emoticons.)

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •   Ciesze się Marzenko,że

    Zgłoszony przez monika6500 na maja 1, 2013 at 18:02.

     Love" alt=Love src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width=19 height=19> Ciesze się Marzenko,że smakowały Love" alt=Love src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width=19 height=19> Ja podałam podstawowy przepis a można go urozmaicać na różne sposoby. do masy można też dodać zmielone lub posiekane orzechy i przekładać na zmianę tak jak Ty ulubionym dżemem,powidłami. Love" alt=Love src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width=19 height=19>


       Wczoraj właśnie kupiłam wafle i też  będe robiła - chyba wykorzystam reszte powideł..Love" alt=Love src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width=19 height=19>

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moniczko wafelki pyszne.

    Zgłoszony przez magi1 na kwietnia 30, 2013 at 15:11.

    Moniczko wafelki pyszne. Zrobilam z masa i przelozylam dzemem morelowym, do polowy zanurzalam w roztopionej czekoladzie i wiorkach kokosowych i z mielonymi orzechami tmrc_emoticons.D polecam Big Smile

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •   Super podpowiedz -

    Zgłoszony przez monika6500 na kwietnia 9, 2013 at 22:06.

     Love" alt=Love src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width=19 height=19> Super podpowiedz - następnym razem przełoże na przemian powidła-masa-powidła Love" alt=Love src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width=19 height=19> Mniam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pycha :p :p  Ja tez czesto

    Zgłoszony przez veronicab71 na kwietnia 9, 2013 at 22:02.

    Pycha Big Smile tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p  Ja tez czesto przekladam marmolada sliwkowa, wafle sa kwadratowe, kroje na male kwadraty, badz tròjkaty,  przyciskam, polewam calkowicie ciemna czekolada , a wierzch posypuje grubo zmielonymi orzechami. Polaczenie czekolady z marmolada sliwkowa jest fantastyczne Big Smile  A Twòj krem z mila checia wypròbuje, bo uwielbiamy wafelki nadziewane Big Smile Big Smile Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •   Haniu żeby wspomnienia z

    Zgłoszony przez monika6500 na kwietnia 9, 2013 at 21:37.

     Love" alt=Love src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width=19 height=19> Haniu żeby wspomnienia z dzieciństwa były słodsze to wstawiam fotke Love" alt=Love src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width=19 height=19> Z drugą mam problem, coś mi dzisiaj kadrowanie nie idzie tmrc_emoticons.( tmrc_emoticons.-( Sad" alt=tmrc_emoticons.( src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/aw.png" width=19 height=19>


     Love" alt=Love src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width=19 height=19> Marzenko ja też je uwielbiam, bo jak pisze Hanna - to są wspomnienia z dzieciństwa........

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :bigsmile:Wafelki mojego

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na kwietnia 9, 2013 at 19:31.

    Big SmileWafelki mojego dzieciństwa.Dziękuję Big Smile Moniczko za przepis tmrc_emoticons.p Love

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moniczko uwielbiam takie

    Zgłoszony przez magi1 na kwietnia 8, 2013 at 18:26.

    Moniczko uwielbiam takie wafelki tmrc_emoticons.D dodaje do wypróbowania tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze