3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Orzechowy budyń jaglany fit


Wydrukuj:
4

Składniki

3 porcja/porcje/porcji

Orzechowy budyń jaglany fit

  • 100 gramów kaszy jaglanej
  • 600 gramów mleka, rodzaj mleka wg uznania
  • 25 gramów daktyli, suszonych, bez pestki
  • 40 gramów orzechów włoskich
  • 200 g banana, dojrzałego
  • 1 łyżeczki syropu klonowego, opcjonalnie do polania wg uznania
  • 1 łyżeczki cukier waniliowy, najlepiej wykonany w TM, opcjonalnie
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wsypać opłukaną kaszę, mleko i daktyle, gotować 13 min/ 95 st C / obr.1
  2. Dodać banana, cukier waniliowy, orzechy

    Zmiksować 1 min. 30 s / 4-8 stopniowo zwiększając
  3. Budyń udekorować orzechem, podawać na ciepło lub na zimno
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy