Składniki
3 porcja/porcje/porcji
MUS
- 1 duża puszka brzoskwiń (odsączonych z syropu)
- 5 sztuk dojrzałych kiwi
- 300-400 g świeżych truskawek
- Można wybrać inne ulubione owoce.
-
6
3min
Czas całkowity 3minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
Przygotowanie
Brzoskwinie odsączyć z syropu, zmiksować 20-30 sek / 8-10 obr.
Przełożyć do pucharków, salaterek lub kieliszków.
Obrane kiwi zmiksować 20-30 sek / 8-10 obr.
Przełożyć do naczyń jako drugą warstwę (wlewać delikatnie).
Umyć naczynie TM.
Opłukane truskawki bez szypułek zmiksować 20-30 sek / 8-10 obr.
Delikatnie wyłożyć jako ostatnią warstwę.
Ozdobić łyżką jogurtu, kwaśnej śmietany lub bitej śmietany oraz listkiem mięty.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Należy dobrze zmiksować owoce (mus to mus), jednak nie za mocno, żeby mus nie stał się wodnisty.
Można wybrać inne ulubione owoce - banany, gruszki, jabłka, maliny, morele, mango, ananasa, pomarańcze, mandarynki itd.
Można zrobić mus owocowo-warzywny, dodając warstwę marchwi, dyni, buraka lub selera.
Można dodać cukru do smaku.
Jedną z warstw można urozmaicić, dodając nieco alkoholu (np. rumu).
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzRewelacja polecam
Rewelacja
polecam
Zdrowa opcje deseru na lato,
Zdrowa opcje deseru na lato, polecam ,też takie robię
Super. Wygląda bardzo
Super. Wygląda bardzo apetycznie. Przetestuję też z dodaniem niewielkiej ilości nasion szałwi hiszpańskiej po zmiksowaniu, zwłaszcza do owoców z większą ilością wody - wydaje mi się, że konsystencja będzie troszkę gęstsza.