Tu jesteś:
4
Składniki
200 g
lody nuttellowo-pistacjowe
- 50 g mleka
- 100 g czekolady pistaacjowej
-
6
5h 0min
Czas całkowity 5h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1.wrzucici czekolade do TM . rostopić 3,30 min 100 stopnimmj obroty"Obroty wsteczne" "Mieszanie"
2.wlać mleko i wymieszać 1,30 min obroty 2
3.włorzyć do lodówki na 4,5 godz.
lody nuttellowo-pistacjowe
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzMoim zdaniem brakuje tu gotowania mleka... Nie...
Moim zdaniem brakuje tu gotowania mleka... Nie robilam tego przepisu, bo boje sie, ze beda za malo puszyste te lody... Czy ktos je w ogole robil?