3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kokosowo-Pistacjowe marzenie.


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

Składniki:

  • 1/4 łyżeczki ziaren kardamonu
  • 40 g orzechów pistacjowych, niesolonych
  • 40 g kaszy manny
  • 30 g margaryny lub masła
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 250 g mleka 3,5%
  • 50 g cukru
  • 4 jajka
  • 250 g słodzonego mleka skondensowanego
  • 100 g śmietany 30%
  • 30 g płatków migdałowych
  • 6
    1h 40min
    Czas całkowity 1h 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego wsypać kardamon i pistacje, rozdrobnić 4s/obr 6, przełożyć do innego naczynia.

    2. Do naczynia miksującego wsypać kaszę mannę, dodać margarynę, podgrzać 3 min/100C/obr. 3

    3. Dodać wiórki kokosowe, tłuste mleko i cukier, wyieszać 10s/obr 3, kopystką zgarnąć składniki ze ścianek. Gotować 6 min/100C/obr.3. Odstawić naczynie miksujące na 20 minut, by masa ostygła.

    4. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180C.

    5. Kopystką lekko wymieszać kaszę i mleko, alby odkleić ją od dna naczynia miksującego. Następnie wymieszać obr. 3, dodając po jednym jajku przez otwór w pokrywie, po czym mieszać jeszcze przez 20s/obr. 3

    6. Dodać pistacje i kardamon, mleko skondensowane oraz śmietanę. Wymieszać 10s/obr. 3 Wlać masę do posmarowanej masłem formy do pieczenia (30x12x10cm), posypać płatkami migdałowymi.

    7. Napełnić prostokątną formędo pieczenia (około 40x24x6cm) wodą do głębokości 1 cm, włożyć do niej formęz ciastem. Piec w piekarniku w temperaturze 180C przez 30-35minut. Przed pokrojeniem pozostawić do całkowitego ostygnięcia.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Można podawać na ciepło.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy