Tu jesteś:
4
Składniki
16 kawałek/kawałki/kawałków
ciastka z jabłkiem w cieście fr.
- 600 g jablek, bez gniazd
- 40 g maka ziemniaczana
- 15 g soku zcytryny
- 70 g dżem morelowy, lub inny
- 1 jajko
2 blaty ciasta francuskiego
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Ustawic piekarnik na 220°
Wszystkie skladniki (pokrojone w 4 jablka, maka, sok c., dzem) wkladamy do "Blokada naczynia miksującego" ustawiamy 4 sek/ obr. 4,5
ciasto francuskie wykladamy na blat dzielimy na 8 rownych czesci kazda czesc nacinany w gornej lub dolnej czesci - 4
naciecia, tam gdzie nie ma naciecia wykladamy farsz, przykrywamy ta czescia z nacieciemi, widelcem sklejamy brzego, smarujemy roztrzepanym jajkiem i wstawiamy do piekarnika na 20-25 min.
SMACZNEGO
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPrzepis super. Dzisiaj robię kolejny raz....
Przepis super. Dzisiaj robię kolejny raz. Wszystkim bardzo smakuje. Polecam !!!
Bardzo pyszne i szybkie ciasteczka
Bardzo pyszne i szybkie ciasteczka