Tu jesteś:
4
Składniki
325 g
FIT Placki BATATOWE, smaczne i zdrowe!
- 230 g batat, 1 średni UGOTOWANY ok 20 min
- 1 porcji jajko, sztuka
- 20 g mąka kokosowa, 2 łyżki
- 20 g mleczko kokosowe, 2 łyżki
- 1 szczypty gałka muszkatołowa, mielona
- 1 szczypty cynamon, mielony
-
6
35min
Czas całkowity 35minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Ugotowany batat wraz z pozostałymi składnikami umieszczam w "Blokada naczynia miksującego" . Nastawiam na 30 sek, obr 5.
2. Tak przygotowaną masę wykładam na rozgrzanej patelni teflonowej. Placuszki smażę ok 5 minut z obu stron. Są bardzo delikatne i trzeba dobrze rozgrzać patelnię, smażyć je na małym ogniu.
Podaję z jogurtem zmiksowanym z ulubionymi owocami albo sosem z przetartych malin.
Jeżeli są mało słodkie można dodać miód.
Całość z przepisu (1 porcja) ma 425 kcal/ B12g/T20g/W50g
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Zamiast mąki kokosowej można użyć innej lub płatków owsianych.
Konsystencja ciasta powinna być zwarta.
Zamiast mleczka kokosowego rownież można użyć zwykłego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz