3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

FIT CIASTO KOKOSOWE z ryżu - BEZ PIECZENIA! Szybkie!


Wydrukuj:
4

Składniki

856 g

FIT CIASTO KOKOSOWE z ryżu - BEZ PIECZENIA! Szybkie!

  • 200 gramy ryżu, jaśminowego
  • 200 gramy wiórki kokosowe
  • 400 gramy mleczko kokosowe, light
  • 4 łyżki ksylitolu, lub 1/3 szkl cukru
  • 1 szczypty soli morskiej
  • 500 gramy woda
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1. Ryż wrzucam do Blokada naczynia miksującego, dodaję wodę, sól, gotuję 15 min./ 100 stopni/ obr.2
    2. Jak wchłonie całą wodę dodaję wiórki kokosowe, mleko kokosowe, ksylitol ( lub cukier ), mieszam 1 min/ obr od 5 do 10 ( na gładką masę, jeżeli chcecie, żeby było bardziej jednolite możecie powtórzyć czynność).
    3. Ciasto przekładam do formy, wysmarowanej dobrze olejem kokosowym, dekoruję wiórkami kokosowymi.
    4. Chłodzę całą noc.

    Można dodać 1 łyżkę żelatyny, wtedy ciasto będzie sprężyste i zwarte.

    Można dodać też więcej cukru ( ja go nie jem, więc moje odczucie słodkości jest inne, niż osób, które dosładzają wszystko tmrc_emoticons.)) Jeżeli okaże się, że ciasto jest mało słodkie, można je na talerzyku polać miodem.

    Całość z przepisu ( z ksylitolem) ma 2530 kcal/ 30 g białka. 160 g tłuszczu/ 256 g węglowodanów
    wychodzi 10 porcji
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Monique191: ciekawa jestem dlaczego, robiłam...

    Zgłoszony przez StyrAna na czerwca 29, 2018 at 21:38.

    Monique191: ciekawa jestem dlaczego, robiłam kilka razy... może ryż? Ja użyłam albo jaśinowego albo nasmanti...

    JemFit

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • nie ścięło się mimo dodania żelatyny w smaku...

    Zgłoszony przez Monique191 na czerwca 27, 2018 at 11:14.

    nie ścięło się mimo dodania żelatyny tmrc_emoticons.( w smaku ok ale konsystencja tragiczna...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze