3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Domowy yogurt z owocami


Wydrukuj:
4

Składniki

jogurt

  • 1000 gramów mleka pòltlustego
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 125 gramów jogurtu naturalnego tlustego badz chudego
  • 5 listkòw miety

Dodatki

  • owoce pokrojone na kawalki
  • cukier, miòd, zmiksowane banany, melon, arbuz, do poslodzenia, jesli trzeba
5

Przygotowanie

    Jogurt
  1. Do Closed lid wlac mleko: 10min / 50° / obr 2,  przy zamknietej miarce. Wylaczyc, odkryc, zostawic , az temp. zejdzie do 37° ( ok. 30min). W osobnym naczyniu rozrobic jogurt z odrobina ugotowanego mleka, dodac wszystko do Closed lid, + cynamon: 1min / obr 3. Przelozyc do innego naczynia, zamknac, owinac szczelnie kocem, sciereczka...itd, wstawic do nagrzanego do 50° piekarnika, zostawic na cala noc. Rano dodac listki miety, przemieszac, wstawic do lodòwki.  Jogurt jest gotowy.

  2. Gotowy jogurt mozna poslodzic, dla dzieci, miodem, cukrem, badz zmiksowanym slodkim owocem ( np. 2 banany, badz melon, badz arbuz, badz obrane i wypestkowane winogrona). Dodac ulubione owoce pokrojone w kostke, badz kawalki czekolady, chrupki... i co kto lubi.

10
11

Porady

Jogurt przechowujemy w lodòwce przez 4-5 dni max. Jogurt jest srednio gesty, poniewaz dodajemy do niego owoce. Jesli chcemy gesciejszy, gotujemy kilka min. dluzej, bez miarki.

 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz