Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
masa
- 160 g jogurtu naturalnego
- Biszkopty
- truskawki, świeże
- 4 łyżeczki cukru migdałowego
- 160 g sera ricotta
polewa czekoladowa opcjonalnie
- 1 łyżki oleju kokosowego lub masła
- 2 łyżki kakao naturalne, niesłodzone
- cukier wg preferencji
-
6
1h 5min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Biszkopty łamiemy i układamy na dnie szklanek. Do "Blokada naczynia miksującego" wrzucamy jogurt,serek oraz cukier miszamy 30 sek. obr 5. Masę wylewamy na biszkopty następnie kroimy truskawki na mniejsze kawałki i układamy na wierzchu masy.
Polewa czekoladowa: olej rozpuszczamy w garnuszku, dodajemy do niego kakao i mieszamy az do uzyskania jednolitej masy. Można posłodzić wg uznania. Wstawiamy na godzinkę do lodówki i gotowe
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz