3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

deser z ricotta i truskawkami


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

masa

  • 160 g jogurtu naturalnego
  • Biszkopty
  • truskawki, świeże
  • 4 łyżeczki cukru migdałowego
  • 160 g sera ricotta

polewa czekoladowa opcjonalnie

  • 1 łyżki oleju kokosowego lub masła
  • 2 łyżki kakao naturalne, niesłodzone
  • cukier wg preferencji
  • 6
    1h 5min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. Biszkopty łamiemy i układamy na dnie szklanek. Do Closed lid wrzucamy jogurt,serek oraz cukier miszamy 30 sek. obr 5. Masę wylewamy na biszkopty następnie kroimy truskawki na mniejsze kawałki i układamy na wierzchu masy.
    Polewa czekoladowa: olej rozpuszczamy w garnuszku, dodajemy do niego kakao i mieszamy az do uzyskania jednolitej masy. Można posłodzić wg uznania. Wstawiamy na godzinkę do lodówki i gotowe tmrc_emoticons.)
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy