Tu jesteś:
4
Składniki
Czekolada na gorąco
- 1 litra mleka
- 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao
- 2=3 łyżki kakao
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżki mąli pszennej
- 1 szczypty chili, mielonego
- 1 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 szczypty goździków, mielonych
- 1-2 szczypty cynamonu, mielonego
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
-
9
5
Przygotowanie
- Czekoladę połamać, rozdrobnić obr. 4 kilka sek. Założyć motylek, dodać resztę składników, gotować temp.100st.C obr.1 z motylkiem,czas 6min. Podawać z kleksem bitej śmietany, posypać kakao lub wiórkami czekolady. To moja ulubiona wersja czekolady na gorąco,doszłam metodą prób i błędów do złotego środka
Jest gęsta,ale nie za gęsta, korzenna,ale nia za bardzo,ostra,ale z umiarem. Po prostu jest sezon na gorącą czekoladę, polecam moją
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzGrzegodar: Poprawiłam już po latach co prawda...
Grzegodar: Poprawiłam już
po latach co prawda 😁
Efcia: Cieszę się,że smakowało
Przepis wymaga udoskonalenia.
Przepis wymaga udoskonalenia. Po wykonaniu w czekoladzie są grudy mleka. W smaku dość dobra, jednak w przepisie nie jest jasno napisane "1łyżka mąki pszennej chili cynamon gałka muszkatołowa spora" czego ma być łyżka a czego szczypta.
czekolada pyszna, dziękuję za
czekolada pyszna, dziękuję za przepis
Efcia