3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Czekolada na gorąco


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4

Czekolada na gorąco

  • 1 l mleka czekolada g orzka lub mleczna 100 g 2-3łyżki kakao 2łyżki cukru 1łyżka mąki pszennej chili cynamon gałka muszkatołowa spora szczypta 2-3 goździki
  • 6
  • 7
  • 8
    Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1.  Czekoladę połamać, rozdrobnić obr. 4 kilka sek. Założyć motylek, dodać resztę składników, gotować temp.100st.C obr.1 z motylkiem,czas 6min. Podawać z kleksem bitej śmietany, posypać kakao lub wiórkami czekolady. To moja ulubiona wersja czekolady na gorąco,doszłam metodą prób i błędów do złotego środkatmrc_emoticons.) Jest gęsta,ale nie za gęsta, korzenna,ale nia za bardzo,ostra,ale z umiarem. Po prostu jest sezon na gorącą czekoladę, polecam mojątmrc_emoticons.)

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przepis wymaga udoskonalenia.

    Zgłoszony przez Grzegodar na października 9, 2012 at 18:50.

    Przepis wymaga udoskonalenia. Po wykonaniu w czekoladzie są grudy mleka. W smaku dość dobra, jednak w przepisie nie jest jasno napisane "1łyżka mąki pszennej chili cynamon gałka muszkatołowa spora" czego ma być łyżka a czego szczypta. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • czekolada pyszna, dziękuję za

    Zgłoszony przez Efcia na stycznia 31, 2012 at 20:21.

    czekolada pyszna, dziękuję za przepis :)

    Efcia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze