3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Czekolada na gorąco


Wydrukuj:
4

Składniki

Czekolada na gorąco

  • 1 litra mleka
  • 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao
  • 2=3 łyżki kakao
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżki mąli pszennej
  • 1 szczypty chili, mielonego
  • 1 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • 1 szczypty goździków, mielonych
  • 1-2 szczypty cynamonu, mielonego
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Czekoladę połamać, rozdrobnić obr. 4 kilka sek. Założyć motylek, dodać resztę składników, gotować temp.100st.C obr.1 z motylkiem,czas 6min. Podawać z kleksem bitej śmietany, posypać kakao lub wiórkami czekolady. To moja ulubiona wersja czekolady na gorąco,doszłam metodą prób i błędów do złotego środkatmrc_emoticons.) Jest gęsta,ale nie za gęsta, korzenna,ale nia za bardzo,ostra,ale z umiarem. Po prostu jest sezon na gorącą czekoladę, polecam mojątmrc_emoticons.)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Grzegodar: Poprawiłam już po latach co prawda...

    Zgłoszony przez doriz na sierpnia 10, 2019 at 08:14.

    Grzegodar: Poprawiłam już tmrc_emoticons.) po latach co prawda 😁

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Efcia: Cieszę się,że smakowało

    Zgłoszony przez doriz na sierpnia 10, 2019 at 08:14.

    SmileEfcia: Cieszę się,że smakowało tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis wymaga udoskonalenia.

    Zgłoszony przez Grzegodar na października 9, 2012 at 18:50.

    Przepis wymaga udoskonalenia. Po wykonaniu w czekoladzie są grudy mleka. W smaku dość dobra, jednak w przepisie nie jest jasno napisane "1łyżka mąki pszennej chili cynamon gałka muszkatołowa spora" czego ma być łyżka a czego szczypta. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • czekolada pyszna, dziękuję za

    Zgłoszony przez Efcia na stycznia 31, 2012 at 20:21.

    czekolada pyszna, dziękuję za przepis tmrc_emoticons.)

    Efcia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze