Tu jesteś:
4
Składniki
1600 g
Ciasto "Kaszak"
- 300 gramów kasza manna
- 400 gramów cukier biały
- 90 gramów kakao naturalne, niesłodzone
- 0,4 litra mleko 3,2%
- 375 gramów margaryny
- 200 gramów herbatników
-
6
6h 40min
Czas całkowity 6h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9Przyjęcie Urodziny Urodziny dziecka Prezent Dzieci w kuchni Gotowanie na co dzień Wegetariańska Przepis dla dzieci Bez jajek Bez alkoholu Wiosna Lato Jesień Zima Karnawał Dzień Matki Boże Narodzenie Dzień Ojca Łatwe Niedrogie Gotowanie Chłodzenie Przepis dla dużej rodziny Przepis dla 1 osoby Przepis dla 2 osób Przepis dla studenta Przepis dla starszych osób Podwieczorek Dodatek Deser Potrawa wegetariańska Ciasto Polska
5
Przygotowanie
- Odmierz i wymieszaj ze sobą kaszę, cukier oraz kakao przy pomocy motylka.
- Wstaw formę z ciastem do lodówki na przynajmniej 6 godzin aby stężało.
Przygotowanie masy
Wylewanie masy
Odstajanie ciasta
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Należy dokładnie odmierzać ilość składników dodawanych do masy, gdyż przykładowo zbyt mała ilość mleka stwarza ryzyko przypalenia naczynia.
W przypadku tego przepisu zaleca się unikać masła, gdyż po roztopieniu nie tężeje ono dostatecznie tak aby ciasto miało odpowiednią konsystencję.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzMarii1984:To wynik niedokładnego odmierzenia...
Marii1984:To wynik niedokładnego odmierzenia składników
Niestety przypaliłam TM, nie wiem co źle...
Niestety przypaliłam TM, nie wiem co źle zrobiłam ale już nigdy więcej tego ciasta nie zrobię.