Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
- 500 g śmietany 30%, schłodzonej
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 3 łyżki cukru
- 500 g truskawek, świeżych, plus kilka do dekoracji
- 100 g bez, pokruszonych
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć truskawki, cukier i ocet, rozdrobnić 3 s/obr. 4, przełożyć do innego naczynia.
- Na noże w czystym i suchym naczyniu miksującym założyć motylek.
- Wlać śmietanę, ubić około 1 min/obr. 3.
- Dodać truskawki i bezy, wymieszać 5 s/obr. 4.
- Nałożyć do pucharków, podawać udekorowane truskawkami.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
Odpowiedzpycha!
pycha!
Pyszne! Robiłam kilka razy i znika w mgnieniu oka...
Pyszne! Robiłam kilka razy i znika w mgnieniu oka
pyszne
pyszne
Rozpoczyna siè sezon
Rozpoczyna siè sezon truskawkowy,z wielkà radoscià piowracam do tego przepisu.
BAAAAAAAAARDZO
BAAAAAAAAARDZO POLECAM,PYCHOTA!
Wlasnie biorè siè do roboty
Wlasnie biorè siè do roboty
OOO ocet balsamiczny? Muszę
OOO ocet balsamiczny? Muszę zrobić bo jestem ciekawa dam znać
EWA
"Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni, pół litra słodkiego ryzyka- to cały przepis na niebo w gębie".
Bardzo ciekawy przepis...
Bardzo ciekawy przepis... wypròbuje . Truskawki z octem balsamicznym, jadlam,... ale i ze smietana:O :O ... Koniecznie musze spròbowac
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni