3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Łosoś na parze


Wydrukuj:
4

Składniki

1 osoba/osoby

Sos:

  • 1 łyżeczka miodu
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżki wody żródlanej
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • kilka listków świeżej bazylii

Łosoś:

  • 150g łososia świeżego
  • przyprawy: sól, pieprz, zioła
  • sok z cytryny
  • 1 mała cebula

Sałatka:

  • sałata lodowa
  • RUKOLA
  • pomidorki koktailowe lub daktylowe
  • oliwki
  • Czerwona cebula
  • kiełki
  • ser: marynowane tofu
  • przyprawy: sól, pieprz
5

Przygotowanie

  1. Łososia umyć, doprawić przyprawami, skropić cytryną, obłożyć cebulą i odstawić na 1 godz.

  2. Przygotować sałatkę: sałatę lodową "porwać" na drobne kawałki, dodać rukolę, delikatnie posolić.

    Pokroić oliwki, pomidorki na połowę, ułożyć na sałatach.

    Cebule pokroić w "piórka", położyć na wierzch, dodać kiełki.

    Na cebulę pokrojony w kostkę ser.

     

     

  3. Przygotować sos:

    miód wymieszać z musztardą, dodać wodę i oliwę, na końcu sos sojowy i drobno pokrojoną bazylię.

  4. Łososia ułożyć na przystawce varoma, gotowaś 25 min./No counter-clockwise operation/obr. 2/temp. Varoma.

     

  5. Ugotowanego łososia ułożyć na talerzu obok sałatki, sałatkę polać przygotowanym sosem.

    Smacznego!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy