Składniki
1 osoba/osoby
Sos:
- 1 łyżeczka miodu
- 1/2 łyżeczki musztardy
- 2 łyżki wody żródlanej
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka sosu sojowego
- kilka listków świeżej bazylii
Łosoś:
- 150g łososia świeżego
- przyprawy: sól, pieprz, zioła
- sok z cytryny
- 1 mała cebula
Sałatka:
- sałata lodowa
- RUKOLA
- pomidorki koktailowe lub daktylowe
- oliwki
- Czerwona cebula
- kiełki
- ser: marynowane tofu
- przyprawy: sól, pieprz
-
6
1h 30min
Czas całkowity 1h 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Łososia umyć, doprawić przyprawami, skropić cytryną, obłożyć cebulą i odstawić na 1 godz.
Przygotować sałatkę: sałatę lodową "porwać" na drobne kawałki, dodać rukolę, delikatnie posolić.
Pokroić oliwki, pomidorki na połowę, ułożyć na sałatach.
Cebule pokroić w "piórka", położyć na wierzch, dodać kiełki.
Na cebulę pokrojony w kostkę ser.
Przygotować sos:
miód wymieszać z musztardą, dodać wodę i oliwę, na końcu sos sojowy i drobno pokrojoną bazylię.
Łososia ułożyć na przystawce varoma, gotowaś 25 min./
"Brak obrotów wstecznych" /obr. 2/temp. Varoma.
Ugotowanego łososia ułożyć na talerzu obok sałatki, sałatkę polać przygotowanym sosem.
Smacznego!
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz