Składniki
1 osoba/osoby
Sos:
- 1 łyżeczka miodu
- 1/2 łyżeczki musztardy
- 2 łyżki wody żródlanej
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka sosu sojowego
- kilka listków świeżej bazylii
Łosoś:
- 150g łososia świeżego
- przyprawy: sól, pieprz, zioła
- sok z cytryny
- 1 mała cebula
Sałatka:
- sałata lodowa
- RUKOLA
- pomidorki koktailowe lub daktylowe
- oliwki
- Czerwona cebula
- kiełki
- ser: marynowane tofu
- przyprawy: sól, pieprz
-
6
1h 30min
Czas całkowity 1h 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Łososia umyć, doprawić przyprawami, skropić cytryną, obłożyć cebulą i odstawić na 1 godz.
Przygotować sałatkę: sałatę lodową "porwać" na drobne kawałki, dodać rukolę, delikatnie posolić.
Pokroić oliwki, pomidorki na połowę, ułożyć na sałatach.
Cebule pokroić w "piórka", położyć na wierzch, dodać kiełki.
Na cebulę pokrojony w kostkę ser.
Przygotować sos:
miód wymieszać z musztardą, dodać wodę i oliwę, na końcu sos sojowy i drobno pokrojoną bazylię.
Łososia ułożyć na przystawce varoma, gotowaś 25 min./
"Brak obrotów wstecznych" /obr. 2/temp. Varoma.
Ugotowanego łososia ułożyć na talerzu obok sałatki, sałatkę polać przygotowanym sosem.
Smacznego!
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWhat I learned here is interesting knowledge. Try...
What I learned here is interesting knowledge. Try out electron dash and see if you have the confidence to run fast while there are so many obstacles that keep popping up in front of you