Tu jesteś:
PRZEPIS NA THERMOMIX ®
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Losos i Warzywa
- 4 Filety z lososia
- 200 gramów Ryz lub komosa ryzowa
Sos
- 1 łyżeczki vegety
- 2 łyżeczki Soku ze swiezej limonki
- 2 łyżeczki sosu rybnego
- 400 gramów mleka kokosowego
- 2 centymetra imbiru obranego
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- 1. Wrzuc imbir do miski TM 3 sek pr 7
2. Dodaj mleko kokosowe i dopelnij woda tak aby bylo 600 gr plynow
3. Dodaj sos rybny, sok z limonki i vegete
4. Odmierz ryz lub komose w koszyczku poczym umiesc w misce TM
5. Pokrojone twarde warzywa umiesc w dolnej czesci Varomy (Miekkie dodaj 7 min przed zakonczeniem gotowania)
6. Umiesc lososia w gornej czesci.
7. Gotuj 20 min Tem Varoma, pr 4
Plyn w misce zredukuje sie i stworzy swietny sos ktorym polejemy nasze danie!
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Zaadoptowany z Australijskiej strony TM:
//www.recipecommunity.com.au/main-dishes-fish-recipes/all-one-salmon-dinner-coconut-sauce/262436
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWłaśnie zrobiłam to danie ,powiem tak ..Super,a...
Właśnie zrobiłam to danie ,powiem tak ..Super,a ten sos kokosowy rewelacja. Ja zrobiłam z groszkiem cukrowym,polecam
duusia: Ja najczesciej robie z groszkiem,...
duusia: Ja najczesciej robie z groszkiem, brokulami i bok choi (nieznam nazwy w jez polskim)
Staram sie robic warzywa ktore wymagaja takiego samego czasu gotowania aby nie dokladac ani nie wyciagac nic w trakcie.
Jakie warzywa polecacie ?
Jakie warzywa polecacie ?
Oczywiscie można sól i pieprz - ja gotuje bez.....
Oczywiscie można sól i pieprz - ja gotuje bez.. Sos ma rewelacyjny smak bez soli i pieprzu, a nim polejemy łososia wiec będzie pycha tak czy siak
A , łososia to nie przyprawiamy niczym...
A , łososia to nie przyprawiamy niczym (sól,pieprz..) ?
ja chyba nie widze co z tym lososiem sie dzieje...
ja chyba nie widze co z tym lososiem sie dzieje....
dodajemy go cz czekamy az sie sam zapakuje
oso wyszed pyszny ale ryu to mam teraz na 2 albo i...
Łosoś wyszedł pyszny ale ryżu to mam teraz na 2 albo i 3 dni
. Następnym razem dam 100 g. Ogólnie polecam, bardzo dobre i szybko się robi,na dodatek dostajemy od razu całe danie-wygodniej się nie da
Przepyszna sprawa!!! Polecam
Przepyszna sprawa!!! Polecam
Przepyszny!!! ryż nabiera
Przepyszny!!!
ryż nabiera smaku kokosowo imbirowego , sos staje się aksamitny a łosoś bardzo soczysty!!! Danie na medal. Dziekuje