3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kotleciki Rybne z dorsza z ziołami


Wydrukuj:
4

Składniki

Kotleciki Rybne z dorsza z ziołami

  • 400 g filetów z dorsza, bez skóry, świeżych, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 1- 2 cebule przekrojone na pół
  • 2 jajka (jedno do kotletów, drugie do panierki)
  • Garść posiekanej zieleniny: pietruszka, bazylia, oregano
  • 1 łyżka przesianej mąki pszennej
  • bułka tarta
  • sok z cytryny
  • przyprawa do ryb
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Filety skropić sokiem z cytryny i natrzeć przyprawą do ryb, pieprzem i włożyć do lodówki na pół godziny.
  2. Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć natkę pietruszki, bazylię, oregano, nałożyć miarkę i rozdrobnić 3 s/obr. 8. Składniki zgarnąć kopystką i przełożyć do innego naczynia.
  3. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, [size= 14.6667px]nałożyć miarkę i[/size] rozdrobnić 5 s/obr. 6-7. Przełożyć do naczynia z ziołami.
  4. Do naczynia miksującego włożyć dorsza, jajko, mąkę, [size= 14.6667px]nałożyć miarkę i[/size] rozdrobnić 20 s/obr. 5, dodać wcześniej posiekaną cebulę i zioła i wymieszać 4s / obr 3 Masę przełożyć do innego naczynia i odstawić. Gdyby masa była zbyt rzadka, dodać trochę bułki tartej.Można masę odstawić do lodówki na pół godziny.
  5. Z masy rybnej uformować niewielkie kotleciki, następnie obtoczyć w bułce tartej.
  6. Na patelni rozgrzać olej, smażyć kotlety z obu stron (najlepiej w głębokim tłuszczu) do uzyskania złotobrązowego koloru. Usmażone kotlety przełożyć do innego naczynia.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy