Tu jesteś:
PRZEPIS NA THERMOMIX ®
4
Składniki
Kotleciki Rybne z dorsza z ziołami
- 400 g filetów z dorsza, bez skóry, świeżych, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 1- 2 cebule przekrojone na pół
- 2 jajka (jedno do kotletów, drugie do panierki)
- Garść posiekanej zieleniny: pietruszka, bazylia, oregano
- 1 łyżka przesianej mąki pszennej
- bułka tarta
- sok z cytryny
- przyprawa do ryb
- sól, pieprz
- olej do smażenia
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
9
5
Przygotowanie
- Filety skropić sokiem z cytryny i natrzeć przyprawą do ryb, pieprzem i włożyć do lodówki na pół godziny.
- Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć natkę pietruszki, bazylię, oregano, nałożyć miarkę i rozdrobnić 3 s/obr. 8. Składniki zgarnąć kopystką i przełożyć do innego naczynia.
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę, [size= 14.6667px]nałożyć miarkę i[/size] rozdrobnić 5 s/obr. 6-7. Przełożyć do naczynia z ziołami.
- Do naczynia miksującego włożyć dorsza, jajko, mąkę, [size= 14.6667px]nałożyć miarkę i[/size] rozdrobnić 20 s/obr. 5, dodać wcześniej posiekaną cebulę i zioła i wymieszać 4s / obr 3 Masę przełożyć do innego naczynia i odstawić. Gdyby masa była zbyt rzadka, dodać trochę bułki tartej.Można masę odstawić do lodówki na pół godziny.
- Z masy rybnej uformować niewielkie kotleciki, następnie obtoczyć w bułce tartej.
- Na patelni rozgrzać olej, smażyć kotlety z obu stron (najlepiej w głębokim tłuszczu) do uzyskania złotobrązowego koloru. Usmażone kotlety przełożyć do innego naczynia.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzZrobiłam dziś, przepyszne,dzięki za...
Zrobiłam dziś, przepyszne,dzięki za przepis!Dodałam też liście szpinaku😊