3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa z wołowiny


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Zupa z wołowiny

  • 10 g imbiru, pokrojonego w cienkie plastry
  • 20 g czosnku
  • 25 g oleju
  • 500 g mięsa, wołowego , pokrojonego w kostkę
  • 50 g sosu sojowego
  • 50 g pasty chili z bobem
  • 20 g cukru
  • 100 g pomidorów, pokrojonych na ćwiartki
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 800 g wody
  • 150 g chińskiej białej rzodkwi, pokrojonej w ćwiartki
  • 150 g marchewki, pokrojonej w ćwiartki
  • 250 g chińskiego makaronu jajecznego
  • 1 cebulka dymka, pokrojona w cienkie plasterki
  • 6
    1h 18min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie


    1. Do naczynia miksującego włożyć imbir i czosnek, rozdrobnić 3 s/obr. 8.

    2. Dodać olej, dusić 3 min/Varoma/obr. 1.

    3. Dodać wołowinę, sos sojowy, pastę chilli i cukier, dusić 4 min/Varoma/ Counter-clockwise operation / Gentle stir setting .

    4. Dodać pomidory, liść laurowy i wodę, gotować 25 min/100°C/ Counter-clockwise operation / Gentle stir setting .

    5. Dodać białą rzodkiewkę i marchew, gotować kolejne 25 min/100°C/ Counter-clockwise operation / Gentle stir setting . Sprawdzić, czy wołowina się ugotowała, jeżeli nie, przedłużyć czas gotowania.

    6. Dodać makaron jajeczny, gotować 5 min/90°C/ Counter-clockwise operation / Gentle stir setting . Podawać w miseczkach, posypaną zieloną cebulką.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zupa jest pyszna robiłam już

    Zgłoszony przez Marta33 na marca 11, 2015 at 10:13.

    Zupa jest pyszna robiłam już kilka razy tylko zamiast chińskiej rzodkiewki daję normalną rzodkiewkę,Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze