3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sałatka z piersi indyka


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 500 g zielonej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 200 g jabłek, pokrojonych w ćwiartki
  • 120 g cebuli, pokrojonej na kawałki
  • 300 g pomidorów, pokrojonych na połówki
  • Sos do sałatki:
  • 50 g oleju, rzepakowego
  • 30 g octu winnego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka miodu
  • 0,5 łyżeczki Papryki słodkiej
  • Przygotować:
  • 400 g piersi z indyka, upieczonej bez tłuszczu, pokrojonej w paski
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć paprykę, rozdrobnić 2 s/obr. 5, wyłożyć na talerze.
    2. Do naczynia miksującego włożyć jabłka i cebulę, rozdrobnić 3 s/obr. 5, ułożyć na papryce.
    3. Do naczynia miksującego włożyć pomidory, rozdrobnić 5 s/obr. 4, nałożyć na mieszankę cebulowo-jabłkową. Sos do sałatki:
    4. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki sosu, wymieszać 10 s/obr. 3, polać sałatki.
    5. Na sałatkach ułożyć paski upieczonej piersi z indyka.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy