3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Polędwiczki wieprzowe w sosie francuskim


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

  • 100 g pieczarek
  • 450 g polędwiczek wieprzowych
  • 75 g wermoutha białego (może być białe wino)
  • 100 g mleka, 10%
  • 60 g cebuli
  • 1 ząbek czosnku (dowolnie, jak lubimy, to dodajemy)
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej, (ta z ziarnami gorczycy)
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy, najlepiej Dijon
  • 1/2 kostki bulionu drobiowego
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • 1 łyżka mączki ziemniaczanej
  • Pieprz
  • Pietruszka do dekoracji.
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Pieczarki umyć i pociąć w paseczki.

    Pokroić polędwicę na cienkie kawałki, lekko rozbić i ułożyć w koszyczku przekładając mięso pieczarkami.

    Do miski wlać Wermouth, mleko, cebulę obraną i przekrojoną na pół, czosnek, obie musztardy, pół kostki bulionowej, sół i pieprz.

    Włożyć koszyczek i ustawić 20-25 min / temp. 100' / obr. 4. (w połowie gotowania zawartość koszyczka wymieszać).

    Po zakończeniu, odłożyć mięso i pieczarki w ciepłe miejsce.

     

    Do miski dodać mączkę ziemniaczaną i śmietanę i ustawić 3 min / temp. 80' / obr. 4.

    Mięso podawać polane sosem z np. ryżem.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Wypróbowałam , lekko

    Zgłoszony przez gosiakbs na stycznia 12, 2016 at 16:26.

    Wypróbowałam tmrc_emoticons.) , lekko zmodyfikowany , cebulę i czosnek rozdrobniłam 6s/obroty4, nastepnie dodałam pozostałe składniki, mięso ułożylam w koszyczku przekladając pieczarkami pokrojonymi w plasterki, czas gotowania-duszenia 30 minut/ temperatura 100 C/ obroty 2- 2,5 ; w połowie gotowania zawartość koszyczka wymieszałam, dolałam do sosu 50g wody. Cooking 1

    Przepis do powtórzenia  Love

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chetnie wypróbowałabym ten

    Zgłoszony przez Babcia5 na maja 28, 2015 at 14:47.

    Chetnie wypróbowałabym ten przepis, ale... wymaga doprecyzowania składników oraz jednoznacznego określenia koszyczek, czy przystawka Varoma, czyli rubryczki: Akcesoria, krórych potrzebujesz.Z tego, co napisane nie wiadomo, czy maja być duszone-gotowane w koszyczku, czy na parze na przystawce. Zdjęcie też bardzo wskazane. Pozdrawiam

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Do koszyczka dajemy czy na

    Zgłoszony przez zipvirgin na maja 12, 2015 at 18:39.

    Do koszyczka dajemy czy na przystawkę Varoma mięsko z pieczarkami?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne:-) Przepis

    Zgłoszony przez MiF na maja 1, 2015 at 16:02.

    Bardzo smacznetmrc_emoticons.-)

    Przepis nieco zmodyfikowaliśmy. Czas gotowania 30 min, śmietana 12 zamiast mleka 10%. Ze względu na wydłużenie czasu trzeba zwiększyć ilość płynów bo sosu wyjdzie poprostu za mało. Dodaliśmy ok 100 ml wody.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Eliah6 przetestowałaś

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na marca 22, 2014 at 20:15.

    Eliah6 przetestowałaś przepis, czy masz jakieś uwagi ?? Love Podziel się Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam, mam wrazenia ze 20 min

    Zgłoszony przez eliah6 na marca 22, 2014 at 13:50.

    Witam, mam wrazenia ze 20 min na poledwiczki to chyba za krótko, wydłużę do 30 min, powinny dojsctmrc_emoticons.;) Zamiast mleka10%? dałam 100 ml smietanki 12 %, i obroty do 1 zmniejszyłamtmrc_emoticons.;)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy nie ma błędu w ilości

    Zgłoszony przez kokolidek na sierpnia 14, 2013 at 15:58.

    Czy nie ma błędu w ilości płynów? 100 g mleka + 75 g wermoutha białego  i to gotować 25 min - wydaje mi się, że płyn odparuje i zrobi się skorupa. Co to za mleko 10%?

    Pozdr. Ala                   Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ale na pewno obroty 4????

    Zgłoszony przez mamula na sierpnia 14, 2013 at 15:46.

    Ale na pewno obroty 4???? Mnnie by TM uciekł z blatu..., robię na 2,3, zobaczymy, co wyjdzie...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mixi napisał: Zdjęcie potrawy

    Zgłoszony przez romaym na grudnia 1, 2010 at 19:00.

    Mixi

    Zdjęcie potrawy polecam dołączyćtmrc_emoticons.)

    Następnym razem, jak zrobię, to dodam tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zdjęcie potrawy polecam

    Zgłoszony przez Mixi na grudnia 1, 2010 at 18:50.

    Zdjęcie potrawy polecam dołączyćtmrc_emoticons.)

    Pozdrawiam Mixi

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze