3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Paleo Jagnięcina / Cielęcina po Mongolsku


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

Sos

  • 3 gałązki zielonej cebulki
  • 20 gramów Cukru Kokoswego
  • 10 gramów oleju sezamowego
  • 20 gramów Octu Jablkowego
  • 20 gramów oleju kokosowego
  • 500 gramów Jagnieciny lub Wolowiny, Pokrojonej w mala kostke
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 centymetra imbiru świeżego
  • 50-70 gramów sosu sojowego
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Wrzuc imbir i czosnek do miski TM 4sek pr 7. Kopystka zgarnij ze scianek TM.

    2. Dodaj olej kokosowy (mozna dodac z pestek winogrona jesli nie stosujemy diety Paleo) i mieso dus 8min Varoma Counter-clockwise operation Gentle stir setting

    3. Dodaj reszte skladnikow -gotuj 5min Varoma Counter-clockwise operationGentle stir setting

    Cukier kokosowy mozna zastapic innym cukrem jesli nie stosujemy diety Paleo. 

     

    W zaleznosci od zawartosci soli w sosu sojowym -zacznij od dodania 50gr sosu -i jesli czujesz ze potrzebuje troszke wiecej -mozna dodac na koncu i podgotowac 1min. 

     

    Podajemy z ryzem kalafiorowym (lub zwyklym jesli nie na diecie Paleo) i posypane sezamem. 

     

    Smacznego!! 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Przepis zaadoptowany z Australijskiej grupy TM

 

//www.recipecommunity.com.au/main-dishes-meat-recipes/paleo-mongolian-beef/174786


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz