Składniki
2 porcja/porcje/porcji
Sos
- 3 gałązki zielonej cebulki
- 20 gramów Cukru Kokoswego
- 10 gramów oleju sezamowego
- 20 gramów Octu Jablkowego
- 20 gramów oleju kokosowego
- 500 gramów Jagnieciny lub Wolowiny, Pokrojonej w mala kostke
- 2 ząbki czosnku
- 2 centymetra imbiru świeżego
- 50-70 gramów sosu sojowego
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
1. Wrzuc imbir i czosnek do miski TM 4sek pr 7. Kopystka zgarnij ze scianek TM.
2. Dodaj olej kokosowy (mozna dodac z pestek winogrona jesli nie stosujemy diety Paleo) i mieso dus 8min Varoma
"Obroty wsteczne"
"Mieszanie"
3. Dodaj reszte skladnikow -gotuj 5min Varoma
"Obroty wsteczne"
"Mieszanie"
Cukier kokosowy mozna zastapic innym cukrem jesli nie stosujemy diety Paleo.
W zaleznosci od zawartosci soli w sosu sojowym -zacznij od dodania 50gr sosu -i jesli czujesz ze potrzebuje troszke wiecej -mozna dodac na koncu i podgotowac 1min.
Podajemy z ryzem kalafiorowym (lub zwyklym jesli nie na diecie Paleo) i posypane sezamem.
Smacznego!!
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Przepis zaadoptowany z Australijskiej grupy TM
//www.recipecommunity.com.au/main-dishes-meat-recipes/paleo-mongolian-beef/174786
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSzybko się robi, pięknie pachnie a jeszcze...
Dziękuję za wspaniały przepis!!
Dodaje do wyprobowania,
Dodaje do wyprobowania, ciekawa jestem smaku