3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Leczo z ziemniakami i wędzoną polędwicą wieprzową


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 230 g cebuli, pokrojonej na połówki
  • 3 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 400 g pomidorów, pokrojonych na połówki
  • 600 g papryki, kolorowej, pokrojonej w kostkę
  • 650 g ziemniaków, obranych, pokrojonych w małą kostkę
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,25 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka cukru
  • 130 g przecieru pomidorowego
  • 400 g polędwiczki wieprzowej, wędzonej, pokrojonej w wąskie paski
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę i czosnek, rozdrobnić 3 s/obr. 5.
    2. Dodać oliwę z oliwek, dusić 4 min/Varoma/obr. 1.
    3. Dodać pomidory, rozdrobnić 5 s/obr. 4.
    4. Dodać 400 g papryki, ziemniaki, bulion warzywny, przyprawy, cukier i przecier pomidorowy, gotować bez miarki MT 15 min/Varoma/ Counter-clockwise operation /obr. Gentle stir setting .
    5. Umieścić pozostałą paprykę i mięso na przystawce Varoma. Nałożyć przystawkę Varoma, gotować na parze 10 min/Varoma/ Counter-clockwise operation /obr. Gentle stir setting .
    6. Zawartość Varomy i naczynia miksującego przełożyć do dużej miski i wymieszać.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • pyszne leczo. Rzeczywiscie,

    Zgłoszony przez mjusta2000 na czerwca 24, 2015 at 15:22.

    pyszne leczo. Rzeczywiscie, ziemniaki wymagaja dluzszego gotowania, choc i tak pokroilam je w cienka kratke. Zamiast miesa dodalam podsmazona na patelni kielbaske 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis z dużym potencjałem

    Zgłoszony przez jonx na marca 20, 2011 at 20:11.

    Przepis z dużym potencjałem ale nieprecyzyjny. Przy takim czasie gotowania ziemniaki są prawie surowe, mięso tez potrzebuje więcej czasu. Ja na zakończenie wrzuciłem wszystko do dużego garnka i na małym ogniu czekam aż dojdzie. Myślę też że można dodać kilka plasterków kiełbasy wiejskiej, nada fajnego aromatu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze