Składniki
4 osoba/osoby
- 250 g szpinaku
- 500 g mielonego mięsa z indyka
- 2 ząbki czosnku
- 1 jajko całe
- szczypta galki muszkatolowej, w proszku
- 1 łyzeczka musztardy francuskiej
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki oliwy
- 4 łyżki bułki tartej
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Szpinak myjemy, do naczynia wlewamy gorącą wodę, lekko solimy i wrzucamy szpinak. blanszować 2 min/90°/obr 2. odsączamy i miksujemy 30s/obr7. przekladamy do innego naczynia. do naczynia wkładamy czosnek, miksujemy 3s/obr 6, zgarniamy ze ścianek kopystką. dodajemy mięso mielone, bułkę tartą, musztardę, gałkę, jajko oraz posiekany szpinak i mieszamy 20s/obr 4. z otrzymanej maszy formujemy kotlety smażymy na złoty kolor. można też szpinak użyć jako farsz, czyli na uformowane rozpłaszczone kulki mięsa układamy porcję szpinaku i zlepiamy ponownie formując kulki.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzbardzo smaczne orginaly pomysl polecam
bardzo smaczne, orginaly pomysl, polecam
Smaczne, smakowały - dałam troszkę wiecej...
Smaczne, smakowały - dałam troszkę wiecej czosnku i chilli.
Mięsko wymieszałam ze szpinakiem - kolor fajny, zapach też
Zrobiłam, pycha
Zrobiłam, pycha
Fajne :) Wypròbuje
Fajne Wypròbuje
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni