 
    
            Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     osoba/osoby 
                                
                            Poziom
                                --
                            Składniki
- 30 gramów cebuli
- 50 gramów selera korzeniowego, w kawalkach
- 50 gramów marchewki w kawalkach
- 50 gramów oleju z oliwek
- 4 udka z kurczaka
- troszke rozmarynu, szalwi i tymianku
- sól,pieprz
- 100 gramów bialego wina wytrawnego
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Wlozyc do naczynia cebule, seler i marchewke: 5sek / obr 7. Dodac olej, mieso ( obtoczone w mace , jesli ktos woli), rozmaryn, szalwie, tymianek, sòl, pieprz, gotowac: 10min / Varoma /  "Obroty wsteczne"  / "Obroty wsteczne"  / "Mieszanie" . Dodac wino i zostawic na kilka minut. Kontynuowac gotowanie: 10min / 100° / "Mieszanie" . Dodac wino i zostawic na kilka minut. Kontynuowac gotowanie: 10min / 100° / "Obroty wsteczne"  / "Obroty wsteczne"  / "Mieszanie" , nastepnie 10min / Varoma / "Mieszanie" , nastepnie 10min / Varoma / "Obroty wsteczne"  / "Obroty wsteczne"  / "Mieszanie" . "Mieszanie" .
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Moja wariacja na temat tego przepisu:
http://wkrainiesmaku.pl/20293/cytrynowo-ziolowe-udka-duszone-w-winie/
Gulasz wyśmienity, smakuje zarówno z winem białym jak i czerwonym ( nawet słodkie było ok )
Chodzi o cale udka...Ale jak te kosci zdjac?czy moze o podudzia?
Tak udka wkładamy całe, ale bez kości i zgodnie z przepisem gotujemy. Super przepis polecam
Udka to w całości wkładamy do "Blokada naczynia miksującego" ? Przepraszam za być może głupie pytanie :/
"Blokada naczynia miksującego" ? Przepraszam za być może głupie pytanie :/
Gulasz rewelacyjny , a ten sosik poprostu super. Danie znika u nas w szypkim tempie
rewelacja, moje niejadki marudne zjadły ze smakiem