3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Gulasz z udek kurczaczka


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

  • 30 gramów cebuli
  • 50 gramów selera korzeniowego, w kawalkach
  • 50 gramów marchewki w kawalkach
  • 50 gramów oleju z oliwek
  • 4 udka z kurczaka
  • troszke rozmarynu, szalwi i tymianku
  • sól,pieprz
  • 100 gramów bialego wina wytrawnego
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wlozyc do naczynia cebule, seler i marchewke: 5sek / obr 7. Dodac olej, mieso ( obtoczone w mace , jesli ktos woli), rozmaryn, szalwie, tymianek, sòl, pieprz, gotowac: 10min / Varoma / Counter-clockwise operation / Gentle stir setting. Dodac wino i zostawic na kilka minut. Kontynuowac gotowanie: 10min / 100° / Counter-clockwise operation / Gentle stir setting, nastepnie 10min / Varoma / Counter-clockwise operation / Gentle stir setting.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Moja wariacja na temat tego

    Zgłoszony przez wKrainieSmaku.pl na czerwca 23, 2016 at 10:09.

    Moja wariacja na temat tego przepisu:

    http://wkrainiesmaku.pl/20293/cytrynowo-ziolowe-udka-duszone-w-winie/

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gulasz wyśmienity, smakuje

    Zgłoszony przez arsat na września 15, 2015 at 13:40.

    Gulasz wyśmienity, smakuje zarówno z winem białym jak i czerwonym ( nawet słodkie było ok ) tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chodzi o cale udka...Ale jak

    Zgłoszony przez minie2015 na marca 19, 2015 at 19:30.

    Chodzi o cale udka...Ale jak te kosci zdjac?czy moze o podudzia?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak udka wkładamy całe, ale

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na stycznia 14, 2015 at 10:00.

    Tak udka wkładamy całe, ale bez kości i zgodnie z przepisem gotujemy. Super przepis polecam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Udka to w całości wkładamy

    Zgłoszony przez elluchna na stycznia 14, 2015 at 03:23.

    Udka to w całości wkładamy do Closed lid? Przepraszam za być może głupie pytanie :/

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gulasz rewelacyjny , a ten

    Zgłoszony przez sylwi595 na maja 18, 2014 at 08:39.

    Gulasz rewelacyjny , a ten sosik  poprostu super. Danie znika u nas w szypkim tempie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • rewelacja, moje niejadki

    Zgłoszony przez misio2907 na listopada 4, 2013 at 15:58.

    rewelacja, moje niejadki marudne zjadły ze smakiem Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • (No subject)

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 26, 2012 at 18:42.

    Cooking 1 tmrc_emoticons.) Party Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze