Przejdź do treści

Forum Lody Waniliowe

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

  • Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

Hej

Zrobiłam lody waniliowe- przepis z ksiażki ABC, i wyszły

po lekkim rozmrożeniu i zmieszaniu jak w przepisie takie jak szejk, a nie jak lody.

Pyszne jak diabli, tylko ta konsystencja jakaś taka nijaka.

O co chodzi?


Witaj plastelina,

bardzo nas cieszy, że pokusiłaś się przygotować lody jesienną porą, podziwiamy Twój zapał tmrc_emoticons.smile Jeśli chodzi o konsystencję - zerknij na wskazówki do przepisu: aby uzyskać bardziej zwartą, przed podaniem umieść lody na 15 minut w zamrażalniku. Powinno pomóc.

Dodatkowo świetną radą służy SAM w swojej wypowiedzi w tym temacie.

PS-do lodów polecamy ciasto czekoladowe ze str. 346 (książka podstawowa "Kulinarne ABC").

Pozdrawiamy,


do plastelina

zrobilam tak ja Ty, ale pozniej wlozylam do pojemnikow i zamrozilam. Sa super. Ja wlozylam do pojemnikow po lodach i serwuje je uzywajac lyzki do lodow. Pieknie sie prezentuja. 

Robiac lody waniliowe dodalam nugatu-porojonego, zeby sie rozpuscil ladnie, 90 g. Rewelacja

Pozdrawiam