Przejdź do treści

Forum Witam!

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

  • Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

Witam! Termomix mam od maja 2012r. Uwielbiam to urządzenie! Jestem bardzo szczęśliwa że zdecydowalam się na zakup a przy okazji poznalam cudoną osobę, która mi go sprzedala. Nie mam problemow z obsugą. Uwielbiam gotować i eksperymentować. Pozdrawiam wszystkich. tmrc_emoticons.smile

 


Pozdrawiamy tmrc_emoticons.smile


Witaj Aniu, dobrze, że masz taki wspaniały kontakt z Przedstawicielem naszej firmy. Cieszę się, że gotowanie w TM sprawia Ci tyle radości  tmrc_emoticons.smile  Pozdrawiam serdecznie


Dzięki tmrc_emoticons.smile


tmrc_emoticons.cooking_1 Witaj Aniu tmrc_emoticons.smile podziel się z nami swoimi przepisami tmrc_emoticons.bigsmile   co najlepiej lubisz gotować? tmrc_emoticons.bigsmile Pozdrawiam serdecznie  tmrc_emoticons.cooking_10 Grażyna ze Szczecina


Witaj w gronie Aniu tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile . Swietnie sobie radzisz, jak widze tmrc_emoticons.steve tmrc_emoticons.steve  Czekamy na Twoje przepisy, w takim razie tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile  Radosc z zakupu, jaka wyrazilas, mòwi sama za siebie tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party tmrc_emoticons.party Skad pochodzisz, jesli mozna ? tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile Pozdrawiam Cie serdecznie , zycze milego dnia i gotowania tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.love


Dziękuje za miłe przyjęcie. Pochodzę z Tarnowa. W TM gotuje wszystko. Korzystam z książek dolączonych do TM ale i sama eksperymentuje. Nie jest to trudne. W okresie zimowym uwielbiam zupy krem warzywne /postaram się zamieścić przepis/ ostatnio hitem domowym jest krem z groszku. tmrc_emoticons.lol Moja starsz córka odkąd mam TM nie zje ruskich pierogów nigdzie tmrc_emoticons.wink.

Pozdrawiam wszystkich miłego dnia tmrc_emoticons.lol

 


Zgadzam się z Tobą Aniu  tmrc_emoticons.smile  Ruskie z TM to prawdziwa rewelacja  tmrc_emoticons.love  


tmrc_emoticons.bigsmile :O :O Podziwiam Was za ruskie. Mnie jakoś nie wychodzi nadzienie. Nie wiem co źle robię, ale jest jakieś takie gumowo-kleiste. Wiem, ważne są ziemniaki, ale ja daję ugotowane poprzedniego dnia, przechowane w lodówce, a mimo to nadzienie nie jest takie jak robione tradycyjnie. Elu, Ty jsteś mistrzyni, podpowiedz. Aniu,  Ty tez opisz jak je robisz.

 


Ja też chętnie posłucham rad na temat nadzienia do ruskich... klei się, ale pierogi wychodzą smaczne ;o) może też cos zle robię, że wychodzi klejące ;o)


Po pierwsze gabi ja zawsze robie farsz ze swiezych ziemniakow tzn. ugotowanych troche przestudzonych. Duzo zalezy od ziemniakow faktycznie czasem farszjest gumowaty ale po ugotowaniu pierogi sa pycha. Ciasto natomiast zalezy od maki. Ja czesto zamrazam ciast jak mi zostanie. Po rozmrozeniu jest takie samo jak swieze i pierogi tez. tmrc_emoticons.smile


Witaj Aniu

Fascynacje TM nie przechodza, co prawda mam go dopiero od 3 meisaicy, ale uzywam go codziennietmrc_emoticons.smile

Mam nadzieje, ze zamiescisz pare swoich przepisow

Pozdrawiam

Patrycja


tmrc_emoticons.wink tmrc_emoticons.bigsmile Aniu, ja wiem ,że ciasto jest genialne.  Chodzi mi jednak o farsz ziemniaczano-serowy. W jakich proporcjach   ziemniaków i sera go wykonujesz? Tak jak w książce?

Czekam na wypowiedź Eli.


Frati Ja mam Tm od maja 2011/w powitaniu wkradł się błąd / i dalej uwielbiam Tm i to juz pewnie tak zostanie. Codziennie używam kilka razy do wszystkiego. I po prostu  kocham to urządzenie.Myślę ze z czasem zamieszczę jakieś przepisy. Pozdrawiam i życzę sukcesów w gotowaniu.tmrc_emoticons.smile


gabi ja robię farsz zgodnie z książka tylko zawsze ze świeżo ugotowanych przestudzonych ziemniaków wydaje mi się że jak włożysz ziemniaki do lodówki to później farsz jest gumowaty. Spróbuj i zobaczysz. Powodzenia


I ja robie ze swiezych. Gotuje, studze... Wychodza zawsze. Najczesciej dodaje ricotte, zamiast bialego sera w kawalkach, wychodza zawsze ok tmrc_emoticons.smile tmrc_emoticons.smile


A ja pierogów ruskich jeszcze nie robiłam tmrc_emoticons.aw musze koniecznie to nadrobić. W ogole za bardzo nie przepadam za robieniem pierogów, ale jeść je uwielbiam. Zawsze moje Teściowa robiła ich duuuuże ilości i mi przynosiła i je sobie mroziłam na kilka obiadków tmrc_emoticons.lol ale teraz mnie zmotywowałyście tmrc_emoticons.lol w wekend je zrobię tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol tmrc_emoticons.lol

Witaj Aniu w naszym kolorowym i wesołym gronie tmrc_emoticons.lol fajnie, że gotujesz z TM i to kochasz tmrc_emoticons.lol czekamy zatem na Twoje przepisy tmrc_emoticons.lol pozdrawiam i odwiedzaj nas często tmrc_emoticons.lol

Marzena tmrc_emoticons.lol


tmrc_emoticons.bigsmile Aniu, dzięki, spróbuję ze świeżymi , ostudzonymi ziemniakami. Może to ma wpływ?  Ja tak jak Magi, nie przepadam za lepieniem pierogów, ale czasem zdobędę się na wysiłek, zwłaszcza dla moich wnuczek. Muszę mieć tylko dzień wolny.


uwielbiam pierogi, ale ruskich w TM tez nie robiłam , skorzystam z rady Veroniki i dam serek ricotte bo akurat jest w lodówce tmrc_emoticons.love tmrc_emoticons.smile


Gabrysiu, gdzieś mi się ten wątek schował   tmrc_emoticons.bigsmile  i nie odpisałam na czas  tmrc_emoticons.smile  Ja robię pierogi często i to z róznym farszem. Ruskie też bardzo lubimy  tmrc_emoticons.tongue  Ja robię i z takimi ziemniakami gotowanymi na świeżo i takimi z lodówki. Tylko zanim schowam je do lodówki to stygną bez pokrywki, żeby nie było w nich tyle wilgoci  tmrc_emoticons.smile  Wychodzą zawsze!  tmrc_emoticons.love  Robię je wg książki  tmrc_emoticons.smile  


tmrc_emoticons.love Elu, dziękuję za odpowiedź i rady. Będę jeszcze próbować. Być może ważny jest też rodzaj ziemniaków. Z jakiej książki korzystasz? Czy z "Radość gotowania"? Przepisy powtarzają się w książkach , ale bardzo często jednak się różnią jakimiś detalami. Sądzę, że są modyfikowane..


Marzenko dzieki za mile slowa. Odwiedzam Was czesto i korzystam z przepisow moze przyjdzie czas ze sama cos zalacze. Pozdrawiam. tmrc_emoticons.smile


Jasne, ze przyjdzie czas, nim sie obejrzysz bedziesz wrzucac wlasne przepisy tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile tmrc_emoticons.bigsmile