 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                5min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                5min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     1 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 6
- TM 5
opublikowany: 15/02/23
                            
                zmieniono dnia: 15/02/23
                    Składniki
Pasta pistacjowa
- 400 gramów pistacji prażonych, niesolonych, łuskanych
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 400 g pistacji prażonych, niesolonych, łuskanych wsypujemy do naczynia miksującego.
- Ustawiamy 30s / obr. 10
- Zgarniamy kopystką na dno
- Ustawiamy ponownie 2 min. /obr. 10
Porady
Pastę pistacjową wykorzystać do przygotowania wybranego deseru.
Przechowywać w szczelnie zamykanym słoiku.
                        Przechowywać w szczelnie zamykanym słoiku.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
NIE RÓBCIE TEGO PRZEPISU.
 "Blokada naczynia miksującego"
"Blokada naczynia miksującego" 
            
Pistacje po kilkunastu sekundach stały się bardzo gęste i zablokowały ostrza, ale obroty były tak duże że ostrza w końcu przebiły się przez pastę, wyrzucając na pastę smar i niszcząc ostrza.
Pani autorce chyba się jedno zero pomyliło...
Czy ktoś mógłby łaskawie weryfikować to co tu jest dodawane?