Czas przygotowania
                                90h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                90h 0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     5 
                                     słoik/słoiki/słoików 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Ketchup
- 1000 gramów cukinii
 - 330 gramów cebuli
 - 330 gramów papryki czerwonej
 - 2 ząbki czosnku
 - 80 gramów cukru
 - 330 gramów koncentratu pomidorowego, Pudliszki
 - 1,5 łyżeczki ostrej papryki, przyprawy
 - 1,5 łyżeczki curry, mielone
 - 80 gramów octu
 - 0,5 papryczki chili, opcjonalnie
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Cukinię ze skórką, cebulę, paprykę pokroić na kawałki, dodać czosnek i wrzucić do naczynia miksującego. 15 s/obr.6
Zgarnąć kopystką i zagotować 60min/110°C/obr.2,5
2. Zblendować 6s/obr.10
3. Zgatnąć kopystką. Dodać cukier, koncentrat pomidorowy, ostrą paprykę, curry i ocet. Gotować jeszcze 30 min/110°C/obr.2,5
4. Rozlać do wyparzonych słoiczków po musztardzie lub koncentracie pomidorowym. Słoiczki obrócić dnem do góry 
Ketchup
Porady
Jeżeli lubimy pikantny ketchup, w punkcie 1, dołożyć pół papryczki chili.
Smacznego
                        Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze