 
                                            
                                    Składniki
Surówka
- 1000 gramów białej kapusty
- sól, do smaku
- 300 gramów marchewki
Zalewa
- 130 gramów oleju rzepakowego
- 170 gramów cukru
- 140 gramów octu
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Rozdrabniamy kapuste (porcjami po ok 330g) 8s/obr.4 i marchewkę 3s/obr.5 - całość solimy i przekładamy do innegeo naczynia. - Zalewa : - wszyskie składniki umieszczamy w  "Blokada naczynia miksującego"  i doprowadzamy do wrzenia ok 5 min/100*C/obr.2 "Blokada naczynia miksującego"  i doprowadzamy do wrzenia ok 5 min/100*C/obr.2- Zagotowana zalewą zalewamy rozdrobiona kapuste i marchewkę, mieszamy i do słoików  - Najlpesza jest po nocy w lodówce  
Porady
Zasada składu zalewy jest taka:
3/4 szklanki każdego ze składników - ja podałem to co mi zwarzył TM.
Można spokojnie trzymać w lodówce kilka dni.
[[wysiwyg_imageupload:2548:]]
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
:Najleoiej dodać takiego octu jak lubisz. Ja np polecam spirytusowy.
Ja jeszcze dodaję cebulę 😊
Jest pycha
Polecam!
Pyszna. Czy można ją zrobić na zimę? Chętnie bym zawekowala, ale nie wiem cz y można i ile czasu gotować
Szybka i pyszna a do tego spokojnie można trzymać w lodówce kilka a nawet kilkanaście dni.
Jakiego octu należy użyć? Balsamicznego, winnego czy spirytusowego?
szybka i przjemna
pyszna
Cieszę się że znalazłam ten przepis. Mega szybka i mega pyszna sałatka❤
Super, właśnie robię ją po raz kolejny jedna z ulubionych.!
 jedna z ulubionych.!