 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                10min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                10min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     2 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 5
opublikowany: 05/08/19
                            
                zmieniono dnia: 05/08/19
                    Składniki
Aksamitny budyń czekoladowy z kakao dla dzieci
- 40 gramów mąki ziemniaczanej
- 500 gramów mleka, lub napoju roślinnego
- 2 czubate łyżki kakao naturalnego, niesłodzonego
- 1 żółtko jajka
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Motylek Motylek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Wszystkie składniki: mleko (500g), mąkę (40g) kakako (2 czubate łyżki), żółtko wrzucić do  "Blokada naczynia miksującego" "Blokada naczynia miksującego"
 i rozmieszać: 25s/obr10
 2. Następnie gotujemy: 8min/obr3/100stopni
 3. Podajemy w miseczkach.
Budyń
Porady
* Przed drugim krokiem można założyć motylek
* budyń jest smaczny nawet bez cukru (szczególnie jeśli użyjemy mleka owsianego) dorośli mogą sobie polać budyn jakimś słodkim syropem, np waniliowym.
                        * budyń jest smaczny nawet bez cukru (szczególnie jeśli użyjemy mleka owsianego) dorośli mogą sobie polać budyn jakimś słodkim syropem, np waniliowym.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Zrobiłam bez jajka, jak dla mnie kakao mogłoby być ciut mniej. Wsypałam 2 łyżeczki cukru. Bardzo dobry. Podaję jak troszkę przestygnie - wtedy robi się gęstszy i lepszy.
Pyszny budyń U mnie 4 łyżeczki cukru na całość i w smaku idealny.
 U mnie 4 łyżeczki cukru na całość i w smaku idealny.
            
Pycha ! Dodałam tylko łyżeczkę cukru, polecam 😍
Bardzo dobry budyn. Polecam jednak poslodzic 
            
Budyń wypróbowany jest przepyszny użyłam do osłodzenia syrop klonowy