 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                3h 40min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                3h 40min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     butelka/butelki/butelek 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
wolno gotowanie pulpety w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
- 60 gramy sera parmezan
- 300 gramy mięsa wołowego, mielonego
- 1 łyżeczki oregano, suszonego
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 3 ząbki czosnek, mielony
- 20 gramy oliwy z oliwek
- 200 gramy cebuli
- 50 gramy czerwonego wina
- 800 gramów krojonych pomidorów, z puszki
- 50 gramów koncentratu pomidorowego
- 5 gramów cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1.Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć parmezan, rozdrobnić 8 s/obr. 8.
 2.Dodać wołowinę, wieprzowinę, oregano, ½ łyżeczki soli i pieprz, rozdrobnić 20 s/obr. 5. Przełożyć do innego naczynia, z masy uformować 25 pulpetów (Ø 2 cm), odstawić. Umyć naczynie miksujące.
 3.Do naczynia miksującego włożyć czosnek, dodać oliwę, dusić 3 min/120°C/obr. 1.
 4.Dodać cebulę, rumienić Wysokie Temp. . Przełożyć do innego naczynia, odstawić.
 5.Założyć osłonę noża miksującego. Do naczynia miksującego włożyć duszony czosnek z cebulą, dodać wino, krojone pomidory, koncentrat pomidorowy, cukier i pozostałą 1 łyżeczkę soli, gotowanie 10 min/98°C/ "Obroty wsteczne" obr 1 . "Obroty wsteczne" obr 1 .
 6.Dodać pulpety, uruchomić Wolne Gotowanie /3 godz/95°C. Zawartość naczynia miksującego przełożyć ostrożnie do miski, przytrzymując kopystką osłonę noża miksującego, odstawić.
 7.Wolno gotowane pulpety w sosie pomidorowym podawać jako danie główne.
Porady
Przepis "Mielenie mięsa'' znajduję śię na platformie thermomix przepisownia
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
              
          
      
                                                                                                                                                                                                            Przyjęcie
                                                                                                                                                                                                                                    Łatwe
                                                                                                                                                                                                                                                                                        Danie główne
                                                                                                                                                                                                                                    Obiad
                                                                                                                                                                    Kolacja
                                                                                                                                                                                                                                                                                        Potrawa mięsna
                                                                                                                                                                                                                                                                                        Bez jajek
                                                                                                                                                                                                                                    Karnawał
                                                                                                                                                                                                                                                                                        Przepis dla starszych osób
                                                                                                                                                                                                                                    Polska
                                                                                                                                                                                                                                    
                        
            
                INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze