 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                15min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                15min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            
                            
                            Przepis jest testowany
                        
                                                            - TM 31
opublikowany: 17/11/10
                            
                zmieniono dnia: 02/01/12
                    Składniki
- 10 g imbiru, pokrojonego w cienkie plastry
- 20 g czosnku
- 25 g oleju
- 500 g mięsa, wołowego , pokrojonego w kostkę
- 50 g sosu sojowego
- 50 g pasty chili z bobem
- 20 g cukru
- 100 g pomidorów, pokrojonych na ćwiartki
- 1 liść laurowy, suszony
- 800 g wody
- 150 g chińskiej białej rzodkwi, pokrojonej w ćwiartki
- 150 g marchewki, pokrojonej w ćwiartki
- 250 gchińskiego makaronu jajecznego
- 1 cebulka dymka, pokrojona w cienkie plasterki
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć imbir i czosnek, rozdrobnić 3 s/obr. 8.
- Dodać olej, dusić 3 min/Varoma/obr. 1.
- Dodać wołowinę, sos sojowy, pastę chilli i cukier, dusić 4min/Varoma/  "Obroty wsteczne"  / "Obroty wsteczne"  / "Mieszanie" . "Mieszanie" .
- Dodać pomidory, liść laurowy i wodę, gotować 25min/100°C/ "Obroty wsteczne"  / "Obroty wsteczne"  / "Mieszanie" . "Mieszanie" .
- Dodać białą rzodkiewkę i marchew, gotować kolejne 25min/100°C/ "Obroty wsteczne"  / "Obroty wsteczne"  / "Mieszanie" . Sprawdzić, czy wołowina się ugotowała, jeżeli nie, przedłużyć czas gotowania. "Mieszanie" . Sprawdzić, czy wołowina się ugotowała, jeżeli nie, przedłużyć czas gotowania.
- Dodać makaron jajeczny, gotować 5min/90°C/  "Obroty wsteczne" / "Obroty wsteczne" / "Mieszanie"  . Podawać w miseczkach, posypaną zieloną cebulką. "Mieszanie"  . Podawać w miseczkach, posypaną zieloną cebulką.
 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                        


 
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
level devil game is a thrilling puzzle-platformer that requires players to overcome barriers and evade attackers in increasingly harder levels.
Brawo!! 
            
KAJKQ: czerwona pasta curry jest super, a do gotowania z marchwią i rzodkwią dodaje jeszcze pędów z bambusa 
            
Małe pytanko a co zamiast pasty chili z bobem? Jest możliwy jakiś zamiennik? Pozdrawiam 
            
zupka pyszna taka na sposob tajski,troszke ja zmodyfikowalam dalam mniej imbiru i czosnku,zamiast wolowiny uzylam poledwicy wieprzowej i tym samym skrocilam czas gotowania
 i tym samym skrocilam czas gotowania 
            
polecam
Zupa jest pyszna robiłam już kilka razy tylko zamiast chińskiej rzodkiewki daję normalną rzodkiewkę,Polecam