thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 16/01/13
zmieniono dnia: 18/01/13

Składniki

  • 500 gramów mięsa drobiowego lub wieprzowego
  • 6 żółtek
  • feta, pietruszka
  • 1 jajko kurze
  • 3 czubate łyżki otręby pszenne, lub owsiane
  • pieprz, sól do smaku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, oczyścić z błonek pokroić na kawałki. Umieścić w naczyniu mięso, jajko, otręby, pieprz i sól i zmielić, 5-10 sekund/ obr 5-6.

    Gniazda do muffinek posmarować olejem, wyłożyć mięsem mielonym, zrobić w środku dołek i włożyć nadzienie w postaci żółtka lub kawałka fety i posiekanej pietruszki.

    Przykryć cieniutkim placuszkiem z mięsa.

    Piec 20-30 minut (wieprzowina trochę dłużej) w 180-200 stopniach.

     

Porady

Bardzo efektowne "klopsy", w których każdy może znaleźć skarb tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Mielone z niespodzianką

Wydrukuj:

Komentarze

  • stycznia 4, 2016 at 21:34

    Mega fajny pomysł, jutro je robię, już czuję że i mi smakują tmrc_emoticons.)

     

  • stycznia 19, 2013 at 18:00

    Bardzo się cieszę Elu tmrc_emoticons.) takie urozmaicenie czasem jest warte tej chwili dłużej poświęconej na przygotowanie tmrc_emoticons.)

  • stycznia 18, 2013 at 11:28

    Niusiu kotlety zrobiłam: część z żółtkiem a część z fetą i szpinakiem  tmrc_emoticons.)  Wszystkim bardzo smakowaly i podziwiali, że chociaż mielone to takie inne  tmrc_emoticons.D  Dzięki za przepis  tmrc_emoticons.)  Polecam

  • stycznia 17, 2013 at 13:14

    Zazwyczaj robie klopsy z gotowanym jajkiem, tego jeszcze nie robilam Big Smile Big Smile Big Smile  Do wypròbowania Party Party Party  Bardzo mi sie podobaja Big Smile Big Smile Love Love

  • stycznia 17, 2013 at 11:05

    łyżki oczywiście, tmrc_emoticons.) to autouzupełnianie potrafi człowieka zaskoczyć tmrc_emoticons.;)

  • stycznia 17, 2013 at 10:16

    Niusiu zauważyłam w składnikach  "3 czubate łyżki szklanki otrąb pszennych lub razowych "  i mam pytanie: łyżki czy szklanki???  tmrc_emoticons.)  Na logikę to łyżki ale wolę się upewnić  tmrc_emoticons.)  

  • stycznia 17, 2013 at 10:00

    Ciekawy przepis  tmrc_emoticons.)  Akurat dzisiaj mam na obiad mielone, więc wypróbuję Twój sposób Niusiu  tmrc_emoticons.)  Ja zrobię nadzienie z fety i szpinaku... Dam znać jak wyszły  tmrc_emoticons.)  Pozdrawiam 

  • stycznia 17, 2013 at 08:16

    tmrc_emoticons.) mam nadzieję że będą smakowały tmrc_emoticons.), u mnie żółtko trochę wypłynęło, ale smak i tak jest obłędny tmrc_emoticons.), teraz mam pomysł na nadzienie z suszonych pomidorów i rukoli. Postaram się niedługo wypróbować. Love Cooking 1

  • stycznia 16, 2013 at 20:40

    Niusiu super te mielone, bardzo ciekawy sposób przyrządzenia tmrc_emoticons.D dodaje do wypróbowania tmrc_emoticons.D pozdrawiam tmrc_emoticons.D

  • stycznia 16, 2013 at 20:37
    5.0

    Cooking 9Brawo Niusiu,ale orginalne klopsy i takie łatwe do wykonania tmrc_emoticons.D Big Smile tmrc_emoticons.p Cooking 9

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: